İspanya La Liga’nın 31. haftasında Atletico Madrid, Real Valladolid’i Metropolitano Stadyumu’nda ağırladı.
ATLETICO MADRID’DEN 4 GOLLÜ GALİBİYET
Ev sahibi ekip, maçı 4-2’lik skorla kazanarak önemli bir üç puan elde etti.
Karşılaşmada konuk takım 21. dakikada Mamadou Sylla’nın penaltı golü ile öne geçti. Atletico Madrid, 25. dakikada Julian Alvarez’in penaltı ile eşitliği sağladı ve ardından 27. dakikada Giuliano Simeone’nin attığı golle ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.
İkinci yarıda Valladolid, Javi Sanchez’in 56. dakikada kaydettiği golle skoru 2-2’ye getirdi. Penaltı golü atan Alvarez, 71. dakikada bir penaltı daha kazanarak takımını 3-2 öne geçirdi. Antoine Griezmann’ın yerine oyuna giren Alexander Sörloth, 79. dakikada farkı ikiye çıkararak maçı pekiştirdi.
VALLADOLID DÜŞME HATTINDAN KURTULAMADI
Valladolid’de milli futbolcu Cenk Özkaçar, yedek kulübesinde başlayarak maça dakika bile almadı.
Bu sonuçla birlikte Atletico Madrid, puanını 63’e yükselterek lider Barcelona’nın 7 puan gerisinde 3. sırada haftayı kapattı. Valladolid ise 12 maçta 11. yenilgisini alarak 16 puanda kalarak düşme hattında yer aldı.
Ligdeki bir sonraki karşılaşmasında Atletico Madrid, deplasmanda Las Palmas ile karşılaşacakken, Valladolid ise Osasuna’yı evinde ağırlayacak.