Real Madrid’in Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, İspanya 1. Futbol Ligi’nin (La Liga) 33. haftasında Getafe’yi 1-0 yenerek elde ettikleri galibiyet sonrası basın mensuplarıyla bir araya geldi.
“OYUN KURUCULUKTAKİ KALİTESİ OLAĞANÜSTÜ”
İtalyan teknik adam, Arda Güler’in gelecekteki rolüyle ilgili olarak, “Arda’nın oyunu, ileri mevkiden çok, orta sahanın merkezinde şekillenecek. Oyun kurmadaki kalitesi olağanüstü.” şeklinde bir değerlendirme yaptı.
Ancelotti, Arda’yı Getafe karşısında orta sahada oynattığını ve Türk futbolcunun “son derece başarılı performans sergilediğini” aktardı. Şunları ekledi:
“Kendi tarzıyla sahada yer aldı, kalitesi yüksekti, sakin kaldı ve çok iyi bir oyun sergiledi. Kalitesi oldukça yüksek. Gelecekte daha çok 4-4-2 veya 4-3-3 dizilimlerinde orta sahanın merkezinde görev alacak. Oyunu kurmadaki üstün başarısını gol pozisyonunda da gösterdi. Ancak, ikili mücadelelerde biraz baskı altında kalıyor. Ama genel olarak kalitesi çok yüksek.”
MAÇIN TEK GOLÜ ARDA’DAN
Ancelotti, Getafe’ye karşı sergilenen defansif futbolun hücumda etkisiz kaldığını dile getirdi.
Madrid derbisinde ilk 11’de sahaya çıkan Arda Güler, maçın 21. dakikasında ceza sahasının dışından sağ ayağıyla yaptığı etkileyici vuruşla topu ağlarla buluşturdu.
“ARDA LİGDEKİ HESAPLARI DONDURDU”
İspanyol medyası, çoğunlukla sol ayağını kullanan milli futbolcunun “harika bir gol” attığını dile getirdi. Real Madrid’deki futbolcu değerlendirmelerinde ise yalnızca kaleci Thibaut Courtois ve Arda Güler üç yıldızla ödüllendirildi.
Marca gazetesi, 76 puanla lider Barcelona’nın 4 puan gerisinde kalan Real Madrid’in şampiyonluk yarışını sürdürmesine atıfta bulunarak, “Arda ligdeki hesapları dondurdu” başlıklı bir haber yayımladı.
Yorumlarda, Türk futbolcusunun ilk yarıda “sağ ayağıyla mükemmel bir vuruşla gol attığı ve takımına büyük katkı sağladığı, sahada istediği pozisyonları bulduğu, ancak ikinci yarıda oyuna dahil olmanın zorlaştığı” belirtilerek performansı değerlendirilmiştir.