Apple’dan Safari’ye Yapay Zeka Desteği Geliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple’ın servislerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue, şirketin Safari tarayıcısına yapay zeka özellikleri eklemeyi hedeflediğini açıkladı.

Bu açıklama, özellikle iPhone kullanıcıları arasında Google’ın çevrimiçi arama alanındaki baskın konumunu tehdit edebilecek bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Cue, kullanıcıların yapay zeka destekli alternatiflere yönelmesi neticesinde Safari üzerinden gerçekleştirilen arama hacminde bir azalma görüldüğünü ifade etti.

GOOGLE’IN SAFARİ ANLAŞMASI RİSKTE

Google, Safari’de varsayılan arama motoru olabilmek için Apple’a yıllık yaklaşık 20 milyar dolar ödüyor ki bu da Safari kaynaklı reklam gelirinin büyük bir bölümünü oluşturuyor.

Ancak, ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın arama pazarındaki hakimiyetinin kısıtlanması amacıyla bu tür özel anlaşmaların yasaklanmasını talep ediyor.

PİYASALARDA YAPAY ZEKA ETKİSİ

Apple’ın Safari’ye yapay zeka entegrasyonu ile ilgili haberi, piyasalarda hızlı bir etki yaratarak Google’ın ana şirketi Alphabet’in hisselerinde düşüşe neden oldu. Google ise genel arama sorgularında büyümenin sürdüğünü savunuyor.

Rekabetin artmaması için yapay zeka alanında önemli yatırımlar yapan Google, arama sayfasına “Yapay Zeka modu” ekledi. Şirket, sesli ve görsel arama gibi yapay zeka destekli özelliklerin, arama hacmini artırdığını da kabul ediyor.

Google CEO’su Sundar Pichai, Gemini yapay zeka teknolojisini Apple cihazlarına entegre etme umutlarını dile getirirken, Eddy Cue, Safari için OpenAI ve Perplexity gibi yapay zeka arama sağlayıcılarını değerlendirdiklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Apple’dan Safari’ye Yapay Zeka Desteği Geliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!