Apple’dan Devrim Niteliğinde Kamera Gelişimi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple, yeni bir patent başvurusuyla birlikte, gelecekteki iPhone modellerinde otomatik odaklama (autofocus) teknolojisinde önemli bir ilerleme kaydedebileceğinin sinyallerini verdi.

Bu yenilikçi sistem, mobil fotoğrafçılığın karşılaştığı en büyük zorluklardan biri olan hareket halindeki nesneleri net bir şekilde yakalama problemini çözmeyi hedefliyor.

ÇİFT LAZERLİ SİSTEMİN ÇALIŞMA ŞEKLİ

Patentlenen sistem, günümüzde birçok akıllı telefonda kullanılan tek bir kızılötesi nokta uygulamasından farklı olarak, çeşitli açılardan ateşlenen iki görünmez lazer ışınına dayanıyor.

Sensörler, bu lazerlerden yansıyan ışığın geri dönüş süresini ölçerek mesafeyi anında ve kesin bir şekilde hesaplama yeteneğine sahip.

Eğer iki lazer ışınının ölçtüğü mesafeler arasında tutarsızlık varsa (örneğin yansıtıcı bir cam yüzeyi söz konusu olduğunda), sistem, hata yapmamak adına geleneksel odaklama yöntemlerine geri dönüyor.

DAHA HIZLI VE NET FOTOĞRAFLAR

Yeni iPhone kamera teknolojisinin sunduğu olasılıklar oldukça etkileyici. İlk olarak, lensin odak bulmak amacıyla ileri geri hareket etmesine gerek kalmayacak; bu da daha hızlı fotoğraflar çekmeyi sağlayarak anlık anların kaçırılma olasılığını azaltacak.

Dahası, sistem, cam veya çit gibi yüzeylerden geri yansımaları algılayarak bu yanılgıları ortadan kaldırabilecek. Böylece, zorlu koşullar altında bile daha net ve doğru odaklanmış fotoğraflar elde edilebilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Apple’dan Devrim Niteliğinde Kamera Gelişimi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!