Anayasa Mahkemesi üyesi Muhammed Emin Kuz, 12 Mayıs’ta emekli olduktan sonra henüz yeni bir üye atanmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuz’un yerine yakın bir zamanda yeni bir üye atayacak.
Muhammed Emin Kuz, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevini sürdürürken 8 Mart 2013 tarihinde Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi ve 14 Mart 2013’te göreve başladı. Kuz, 12 Mayıs 1959’da doğdu ve 12 Mayıs 2024’te emekli oldu çünkü 65 yaşını doldurdu. Ancak şu anda Kuz’un yerine yeni üye atanmadı ve bu durum 3 Haziran’a kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kısa bir süre içinde Kuz’un yerine Anayasa Mahkemesi’ne yeni bir üye ataması yapması ve bu kararın resmi olarak yayımlanması bekleniyor.
Anayasa Mahkemesi’nde, Kuz’dan önce eski başkan Zühtü Arslan’ın görev süresi dolmuştu. Arslan’ın görev süresinin dolmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen üç aday arasından Ömer Çınar’ı Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçmişti. Arslan’dan boşalan Anayasa Mahkemesi başkanlığına ise üyeler arasında yapılan seçimle Kadir Özkaya getirilmişti.
**Kaynak: AYDINLIK**