Almanya’nın Ukrayna’ya 1,9 Milyar Euro Desteği!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batı’nın Ukrayna’ya olan desteği devam ediyor…

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Ukrayna’ya yönelik gerçekleştirdiği sürpriz ziyaret sırasında, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ile bir araya geldi.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Görüşmenin ardından, Zelensky ve Pistorius ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, yapılan görüşmeleri kamuoyuna aktardılar.

1,9 MİLYAR EURO’LUK YENİ YARDIM AÇIKLAMASI

Pistorius, Almanya’nın Ukrayna’ya 1,9 milyar euro tutarında ek askeri yardım sağlama taahhüdünde bulunduğunu belirterek, bu yeni yardımın uzun menzilli füzelerin finansmanında kullanılacağını ifade etti.

2025 yılının başında Ukrayna’ya sağladıkları 4 milyar euro destek miktarını hatırlatan Pistorius, bu rakamın daha sonra 7 milyar euroya çıkarıldığını ve bugün kendisinin verdiği 1,9 milyar euroluk ek yardım sözünün bu sürece eklenmiş olduğunu vurguladı.

TOPLAM DESTEK MIKTARI 9 MİLYAR EUROYA ULAŞACAK

Pistorius, yurtdışındaki askeri desteklerin Almanya Federal Meclisi’nin onayına tabi olduğunu belirtti ve “Alman Parlamentosu ek fonu onaylarsa, Almanya’nın bu yıl Ukrayna’ya yapacağı askeri yardımların toplamı yaklaşık 9 milyar euroya ulaşacaktır” dedi.

DESTEK DEVAM EDİYOR

24 Şubat 2022’de Rusya’nın savaş başlatmasının ardından Almanya, Ukrayna’ya mali, askeri ve insani destek dahil olmak üzere toplamda 47,8 milyar euro yardımda bulunmuştur.

Almanya’nın Ukrayna’ya yaptığı askeri yardımlar, 2022 yılında 1,6 milyar euro, 2023 yılında 5 milyar euro ve 2024 yılında ise 7,1 milyar euro olarak gerçekleşti.

Pistorius’un açıkladığı yeni 1,9 milyar euroluk ek yardım paketi ile 2025 yılında Berlin’in Kiev’e sağladığı askeri destek, Şubat 2022’den bu yana yıllık bazda rekor seviyeye ulaşacak.

“YARDIMCI OLMAK ORTAK GÖREVİMİZ”

Rusya-Ukrayna Savaşı hakkında değerlendirmelerde bulunan Pistorius, “Almanya’nın yeni Federal Hükümeti de dahil olmak üzere, Avrupalıların görevinin Ukrayna’yı desteklemeye devam etmek olduğu inancındayız. Bu konuda liderlik etmek ve sorumluluğumuzu yerine getirmek istiyoruz. Bu, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı bir savunma savaşı olmanın ötesinde, Avrupa’da özgürlük, güvenlik ve barış için bir savunma gücüdür. Bu nedenle elimizden geldiğince yardımcı olmak da bizim ortak görevimizdir” şeklinde konuştu.

ALMANYA, UKRAYNA’YA TAURUS FÜZESİ GÖNDERMEYİ PLANLAMIYOR

Pistorius, gazetecilerin soruları üzerine Almanya’nın Ukrayna’ya Taurus seyir füzeleri göndermeyi planlamadığını açıkladı.

Ukraynalı bir gazetecinin, “Başta Kiev olmak üzere Ukrayna’nın tüm şehirlerine yönelik yoğun bombardımanlar sürerken Taurus seyir füzeleri gönderme düşünceniz var mı?” sorusuna Pistorius, “Hayır, bunu düşünmüyoruz” şeklinde cevap verdi.

MERZ, TAURUS FÜZELERİNİ GÖNDERMENİN HAZIRLIĞINDAYDI

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, göreve gelmeden önce Rusya’ya karşı yeniden üstünlük sağlamak amacıyla Ukrayna’ya Taurus seyir füzelerinin gönderilmesine hazır olduklarını ifade etmişti.

Ukrayna, 500 kilometreden fazla menzil kapasitesine sahip olan Taurus seyir füzelerini, Rusya topraklarındaki derin hedeflere saldırmak için uzun süredir Almanya’dan teslim almayı talep ediyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya’nın Ukrayna’ya 1,9 Milyar Euro Desteği!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!