Adalı: TFF Eşitlik ve Adaleti Çiğniyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray ile gerçekleştirilecek derbi maçı için hakem Yasin Kol’u atayan Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) ağır eleştirilerde bulundu.

Tüpraş Stadı’nda basın toplantısı düzenleyen Adalı, derbi için yabancı hakem talep ettiklerini vurgulayarak, “Ülkemizde derbi maçları yabancı hakemlerle yönetilecekse, bu durum tüm derbiler için geçerli olmalıdır. Ancak TFF, bu derbiye yabancı hakem atamakla Türk hakemleri itibarsızlaştırmış oldu. Bu karar, Türk hakemler için ‘Siz derbi yönetemezsiniz’ mesajını taşıyor. Aynı şekilde, Galatasaray ve Fenerbahçe dışındaki Türk takımları için de ‘Sizin maçlarınız önemli değil’ algısı yaratıyor.” dedi.

Hacıosmanoğlu’nun görevden ayrılması gerektiğini savunan Adalı, “Türk futbolunda yaşanan skandallarla gündeme gelen federasyon başkanının, mevcut başkandan bir farkı yoktur. Hacıosmanoğlu derhal istifa etmelidir. Bununla birlikte, bu karara itiraz eden tüm yönetim kurulu üyelerine de sesleniyorum. Eğer az biraz onurları ve gururları varsa, bu federasyondan ayrılmalılar.” ifadelerini kullandı.

Adalı, adalet çağrılarının dikkate alınmadığını belirterek, “Sloven hakem Slavko Vincic’in derbi maçında görev almasını istiyoruz. Yabancı hakem talebimiz, yalnızca derbiler için değil, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile oynayacağımız maçlar için de geçerlidir. Ancak bu adalet çağrımız karşılıksız kalmıştır.” dedi.

TFF’nin artık “geçerliliğini kaybettiğini” savunan Adalı, “Hiç kimse Beşiktaş’a ‘Türk hakemlere güvenin’ demesin. Türk hakemlerinin derbi yönetemeyecekleri mesajını veren bireyler, TFF’nin kendileridir.” şeklinde konuştu.

Adalı, TFF’nin hakkaniyet ilkesini ihlal ettiğini sözlerine ekleyerek, “Federasyon, büyük bir çifte standarda imza atmıştır. Bu duruma karşı MHK ve Türk hakemleri bir duruş sergileyememiştir. Bizim için sadece eşitlik talep etmek yeterlidir, bu talep ile Galatasaray derbisine yabancı hakem istememiz sonucu Zorbay Küçük’ün skandal yönetimiyle ödenmiştir.” dedi.

Türk hakemlerine destek verdiklerini belirten Adalı, bu sefer tutumlarının değişeceğini ifade etti. “Federasyon, insanlığın eşitlik ilkesini çiğneyen bir yapı haline geldi. Bu noktadan sonra, Beşiktaş’ın menfaatlerini korumak önceliğimiz olacaktır.” diye ekledi.

Derbiyi kazanacaklarına inandığını dile getiren Adalı, “Bu maç için atanan hakem, daha önce Alanya’da deneyimsiz bir hakemdi. Bu duruma itiraz etmiyorum, isterse federasyon başkanı olsun, umursamıyorum.” şeklinde konuştu.

Beşiktaş’ın geçmişteki başarılarına vurgu yapan Adalı, “Galatasaray’ı hakem kim olursa olsun yenmeyi hedefliyoruz. Maç sonucu ne olursa olsun, Türkiye Futbol Federasyonu yok hükmündedir.” ifadelerini kullandı. Ayrıca Adalı, Galatasaray camiasından TFF’nin tutarsızlıkları karşısında tepki vermelerini beklediklerini belirtti.

Adalı, Beşiktaş taraftarlarına “Takımınıza olan inancınızı kaybetmeyin, her zamanki gibi destekleyin.” çağrısında bulundu. Ayrıca, maça çıkmamak ya da sahayı terk etmek gibi bir eylemde bulunmayacaklarını, fakat protesto yöntemlerini farklı şekillerde uygulayacaklarını vurguladı.

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhun Kazancı’nın istifasını da eleştiren Adalı, “Böyle bir durumda duruş sergilemeliydi.” dedi. Maçın hakemi Yasin Kol ve Galatasaray oyuncularının kararlarını izletecekleri bir ekip kurduklarını belirten Adalı, tepkilerini maç sırasında göstereceklerini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalı: TFF Eşitlik ve Adaleti Çiğniyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!