ABD’de TikTok Savaşı: ByteDance alarmda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin TikTok ile devam eden savaşı hakkında Temsilciler Meclisi’nde önemli bir adım atıldı. Çinli ByteDance şirketinin sahibi olduğu sosyal medya platformu TikTok’un ABD’deki varlıklarının başka bir şirkete satılmaması durumunda ülkede yasaklanmasını içeren yasa tasarısı, Meclis’te oybirliği ile kabul edildi. Oylamada 58’e karşı 360 oy alındı.

Yeni yasa tasarısına göre, ByteDance şirketinin TikTok’u elden çıkarması için belirlenen süre 6 aydan 1 yıla kadar uzatılabilecek. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden’ın satış sürecinde ilerleme kaydedildiği takdirde 90 gün daha bir uzatma hakkı olacak. Meclis’ten geçen yasa tasarısı şimdi Senato’da oylanacak ve onaylanırsa Biden tarafından imzalanacak.

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Michael McCaul, oylamadan sonra yaptığı açıklamada, tasarının Amerikalıları ve özellikle de Amerikalı çocukları Çin propagandasından koruduğunu belirtti. McCaul, TikTok’un Amerikan telefonlarında bir casus balonu olduğunu belirtti.

TikTok’un yaptığı açıklamada ise, yasa tasarısının Amerikan ifade özgürlüğünü engelleyeceği ve milyonlarca işletmeye zarar vereceği ifade edildi. Ayrıca, platformun ABD ekonomisine milyarlarca dolar katkı sağladığı da vurgulandı.

ABD Başkanı Biden, geçen ay yaptığı açıklamada yasa tasarısını onaylayacağını söylemişti. Şimdi gözler Senato’nun kararına ve Biden’ın imzasına çevrildi. (Kaynak: İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’de TikTok Savaşı: ByteDance alarmda!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!