Antalya Valiliği bünyesindeki Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi Müdür Vekili Nur Pelin İnanlı’nın teyzesinin kızı ile 3’üncü Strateji Müdürü Elmas İlik’in öz kızının işe alınmasına dair tepki çeken iddialar gündemde. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan şikayet üzerine, Antalya Valiliği konuyla ilgili inceleme başlattı.
Geçen yıl 21 Ağustos’ta Antalya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından 2023/719647 ihale kayıt numarasıyla 30 personel işe alındı. Ancak kimliği açıklanmayan bir şahıs, 18 personelin liyakata göre değil, işe alım sürecinde yöneticilerin yakınları olduğunu iddia etti ve durumu CİMER’e bildirdi.
Dilekçede, Yatırım İzleme Müdürlüğü’nü geçici olarak yürüten Nur Pelin İnanlı’nın, işe alınacak personeli seçmek için mülakata katıldığı ve kendi teyzesinin kızını işe aldığı iddiası yer aldı. Ayrıca, 3’üncü Strateji Müdürü Elmas İlik’in de kendi kızını işe aldığı ve göreve başlattığı belirtildi. İşe alınan Başar Çakır’ın niteliklerini taşımadığı ileri sürülerek, onun da işe alım süreciyle ilgili ilişkisinin incelenmesi talep edildi.
Antalya Valiliği, şikayetler üzerine konuyla ilgili detaylı bir inceleme başlattı ve durumun aydınlatılması için çalışmalarını sürdürüyor.