İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU, hayata geçirilmesi planlanan tarihi projeler için bir iş birliği görüşmesi düzenledi. Toplantıda, Dünya Bankası’ndan gelecek 168 milyon euro finansman ile yapılacak su ve ulaşım altyapı projeleri ele alındı. Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir, altyapısı güçlü ve afetlere dayanıklı bir kent olacak. Hazırladığımız projeleri uluslararası iş birlikleri ile hayata geçireceğiz” açıklamasında bulundu.
Dünya Bankası heyeti, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşmek üzere İzmir’e geldi. Heyet, Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve üst düzey yöneticiler ile görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca, Ankara İller Bankası Genel Müdürlüğü ve İzmir Bölge Müdürlüğü’nden üst düzey temsilciler de görüşmelere katıldı. Görüşmelerde, Dünya Bankası tarafından gelecek 168 milyon euro ile finanse edilecek su ve ulaşım altyapı yatırım projeleri ele alındı.
Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir, altyapısı güçlü ve afetlere dayanıklı bir kent olacak. Tüm imkanları kullanarak iş birliğimizi sürdüreceğiz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki farklı Dünya Bankası projesinden yararlanacak. Toplamda 168 milyon euro tutarında kredi sağlanacak olan projeler, 5 yıl geri ödemesiz ve 30 yıl vadeli olacak.
İlk proje kapsamında, İZSU tarafından 110 milyon euroluk yağmur suyu ve atık su ayrıştırma çalışmaları gerçekleştirilecek. Diğer bir proje ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak 20 milyon euroluk 10 dere üzeri karayolu köprüsü finanse edilecek. Ayrıca Türkiye İklim ve Afete Dayanıklı Şehirler Projesi kapsamında Ege Mahallesi kavşağının yapımı için 38 milyon euroluk finansman sağlanacak. Bu proje, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırarak trafiği rahatlatmayı ve karbon salımlarını azaltmayı hedefliyor.