Güney Kore Futbol Federasyonu’ndan bir yetkili, milli takımın başına Şenol Güneş’in getirilmesi için görüşmelerin devam ettiğini duyurdu.
2023-2024 sezonunda alınan istikrarsız sonuçların ardından Beşiktaş’tan istifa eden Şenol Güneş, 6 Ekim 2023 tarihinden bu yana takım çalıştırmıyor. Bu sezon birçok isimle çalışan siyah-beyazlı takımda yeniden teknik direktör arayışları devam ederken şu anda en favori aday olarak Şenol Güneş öne çıkıyor.
Güney Kore Futbol Federasyonu’ndan bir yetkili, Şenol Güneş ile anlaşmaya yakın olduklarını belirtti. Üçüncü kez Beşiktaş’ın başına geçme ihtimali bulunan deneyimli teknik adam için Güney Kore’nin başantrenörlüğü de bir seçenek olarak ortaya çıktı. Müzakereler hala devam etmekte.
Güney Kore Milli Takımı’nda Jürgen Klinsmann’la yollar şubat ayında ayrılmıştı. Klinsmann’ın yerine geçici olarak Sun-hong Hwang getirilmişti. Ancak Güney Kore Futbol Federasyonu, Şenol Güneş’i birinci öncelik olarak görüyor ve görüşmelerin umarız en kısa sürede tamamlanacağını belirtti. Şenol Güneş daha önce 2007-2009 yılları arasında Güney Kore’nin FV Seoul takımını çalıştırmıştı ve 125 resmi maçta 1.73 puan ortalaması tutturmuştu.