Kosova Lipjan Belediye Başkanı Imri Ahmeti ve Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı arasında gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki ortak tarihi geçmiş ve dostluk bağlarının önemi vurgulandı. Lipjan ve Foça arasındaki dostluk ve iş birliğinin geliştirilmesi için neler yapılabileceği ele alındı.
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, ‘‘Ülkemizin ortak tarihi geçmiş ve dostluk bağlarının çok güçlü olduğu Kosova Lipjan ve Foça arasındaki dostluğun ve iş birliğinin gelişmesi için birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Bu ziyaret, iki belediyemiz arasındaki bağları daha da güçlendirmek için önemli bir adımdır. Kültür, turizm ve ticaret gibi alanlarda iş birliğimizi geliştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız’’ dedi.
Kosova Lipjan Belediye Başkanı Imri Ahmeti ise, ‘‘Foça’yı ziyaret etmekten ve Belediye Başkanı Sayın Saniye Bora Fıçı ile görüşmekten büyük bir memnuniyet duydum. Lipjan ve Foça arasındaki dostluk ve iş birliğini geliştirmek için birlikte çalışmaya hazırız. İnanıyorum ki bu iş birliği iki belediyemize de büyük faydalar sağlayacaktır’’ diye konuştu.
Görüşmenin ardından heyet, Foça’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.