Kemik iliği biyopsisinin patoloji sonuçları doğrultusunda “lenfoma” ile ilgili ciddi bulguların tespit edilmesi sonrasında ameliyat olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumu kötüleşiyor. Yeniden hastalanan Çalık, hastaneye kaldırılmıştı. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da Çalık’ın sağlık durumu hakkında dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturmalar çerçevesinde 23 Mart’ta tutuklanan ve 4 Haziran’da Silivri’deki Marmara Cezaevi’nden İzmir Buca Kırıklar Cezaevi’ne sevk edilen Murat Çalık’ın sağlık durumu risk teşkil etmeye devam etmekte. Daha önce iki kez kanser tedavisi gören Çalık için tahliye talebinde bulunulmuştu. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tetkik ve tahlillerin ardından cezaevine geri gönderilen Çalık, nükseden ağrıları nedeniyle 23 Haziran Pazartesi günü yeniden hastaneye sevk edildi. Bu süreçte gerçekleştirilen kemik iliği biyopsisinin patoloji sonuçları “lenfoma” ile ilgili ciddi bulguların ortaya çıkmasına neden oldu ve Çalık, bu sebeple ameliyata alındı.
Ameliyat sonrası tekrar cezaevine gönderilen Çalık, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine yeniden hastaneye kaldırılmıştı.
Çalık’ın bugün anjiyo ameliyatına alındığı bilgisi de paylaşılmıştı.
ABB Başkanı Yavaş, Çalık’ın kötüleşen sağlık durumu ile ilgili kaygılarını açıkladı. Yavaş, Çalık’ın suçsuz olduğuna inandığını vurgulayarak şu ifadeleri dile getirdi:
“Murat Çalık öldükten sonra yargılanamaz, bunu hatırlatmak isterim. Bu kadar ağır hasta bir kişi bu şekilde tutuklu kalamaz. Bunu herkesin bilmesi lazım. Öldükten sonra geri de getiremezsiniz. En azından onu hemen bırakın, diğerlerini de tutuksuz şekilde yargılayın diyorum. Adam öldürmedi Murat Çalık. Biz arkadaşlarımızın suçsuz olduğuna inanıyoruz. Tekrar söylüyorum, Murat Çalık ölürse bunun adı cinayettir. Tasarlayarak cinayettir.”