Almanya’da yaşayan çift vatandaş Nazmiye Yanoava’ya ait Balatçık Mahallesi’ndeki 35 milyon lira değerindeki 1250 metrekarelik arsanın satış işlemleri için Çiğli Tapu Müdürlüğü’ne gelen H.A. (44), yanında bulunan T.K.’yı ‘Yanoava’ olarak tanıtarak vekili olduğunu iddia etti. Ancak, tapu işlemlerini yürüten memurlar, kayıtlı kimlik bilgileri arasındaki tutarsızlıkları fark etti.
FARKLI KİŞİ OLDUĞU ANLAŞILDI!
Durumu dikkate alan görevli memurlar, Yanoava’nın H.A.’ya noterden vekalet vermesini talep etti. Noterden alınan vekalet belgesindeki imza, sistemde kayıtlı olan orijinal imza ile karşılaştırıldığında uyumsuzluk tespit edildi. İmzaların uyuşmaması üzerine tapu çalışanları, Nazmiye Yanoava’nın akrabalarına ulaştı. Bununla birlikte, gösterilen kimlikteki fotoğrafın başka bir kişiye ait olduğu anlaşıldı.
4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Tapu personeli durumu hemen polise bildirdi. Polis ekipleri, şüpheli H.A.’nın yakalanması için harekete geçti. Taraflara, 27 Haziran’da işlemler için tapuya gelmeleri gerektiği bildirildi. Tapu binasında, Nazmiye Yanoava’nın yerine gelen T.K. (80) ile H.A. (44), A.D. (32) ve S.B. (41) suçüstü yakalandı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.
Tapu müdürlüğü yetkilileri, yurt dışında ikamet eden vatandaşların taşınmazlarıyla ilgili dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.