KUDAKA 30 milyon TL hibe desteği sağlayacak
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), 2025 yılına ait Çalışma Programı çerçevesinde yeşil üretim ile kapsayıcı istihdamı desteklemek amacıyla 30 milyon TL bütçe ile yeni bir hibe programı başlattığını duyurdu. Bu program, mikro ve küçük işletmeler, kooperatifler ve üretici birliklerine yönelik tasarlandı.
Programın amacı ve öncelikleri
Programın temel hedefi, TRA1 Düzey 2 Bölgesi’nde faaliyet gösteren işletmelerin yeşil dönüşüm ve sosyal açıdan kapsayıcı yeşil geçiş hedeflerine katkıda bulunmasını sağlamaktır. Özellikle et, süt, arıcılık, seracılık, yapı malzemeleri ve imalat sektörlerinde çevre dostu üretim ve döngüsel ekonomi uygulamaları teşvik edilecek. Ayrıca, program kadın ve genç istihdamını artırmayı da hedefliyor.
Başvuru koşulları ve süre
Hibe destek miktarı, mikro ve küçük işletmeler için proje maliyetinin yüzde 50 ile 75’i arasında değişirken, kooperatif ve üretici birliklerinde bu oran yüzde 75 ile 90’a kadar yükselebilmektedir. Projelerin azami süresi 12 ay olarak belirlenmiş olup, başvurular KAYS sistemi üzerinden 22 Ağustos 2025 tarihine kadar yapılabilecektir. Taahhütnamelerin en geç 29 Ağustos’a kadar teslim edilmesi gerekmektedir.
Bilgilendirme toplantıları
KUDAKA, hibe programı hakkında bilgilendirme toplantıları düzenleyecek. Bu toplantılar, 9 Temmuz’da Erzurum, 10 Temmuz’da Erzincan ve 11 Temmuz’da Bayburt’ta gerçekleştirilecek. Mikro işletmeler, küçük işletmeler, kooperatifler ve üretici birlikleri bu programa başvuruda bulunabilecek.