Peugeot, Fiat ve Opel gibi markaları bünyesinde barındıran otomotiv devi Stellantis, Avrupa Birliği’nin (AB) sıkı emisyon hedefleri nedeniyle ciddi bir krizle karşı karşıya kalmış durumda.
Şirketin Avrupa Başkanı Jean-Philippe Imparato, mevcut yasaların değiştirilmemesi halinde üretim tesislerini kapatma yoluna gidebileceklerini ifade etti.
2,5 MİLYAR EUROLUK CEZA TEHDİDİ
Imparato, mevcut emisyon hedeflerinin erişilemez olduğunu vurgulayarak, bu durumun şirketi “iki-üç yıl” içinde 2,5 milyar euroya kadar büyük bir cezayla karşılaşma riskiyle baş başa bıraktığını açıkladı.
Stellantis, ödenecek bu cezalar ile emisyon ortalamasını düşürmek amacıyla daha fazla elektrikli araç satışı arasında zor bir tercih yapmak durumunda kalacak.
YIL SONUNA KADAR SÜRE: “ZOR KARARLAR ALACAĞIZ”
Roma’da Parlamento’da bir konuşma yapan Stellantis yöneticisi, bu yılın sonuna kadar düzenlemelerde önemli bir değişiklik olmadığı takdirde geri dönüşü olmayan adımlar atacaklarına dair sinyaller verdi.
Imparato, “zor kararlar almak zorunda kalacağız” diyerek fabrikanın kapatılması olasılığını net bir şekilde dile getirdi.