Google, Avrupa Birliği’nin teknoloji sektörünü düzenlemeyi hedefleyen Dijital Piyasalar Yasası (DMA) konusundaki endişelerini Brüksel’e iletmeye hazırlanıyor.
Şirket, arama sonuçlarında kendi hizmetlerini rakiplerine göre avantajlı bir konuma getirdiği iddialarıyla karşı karşıya kalmış durumda ve bu durum önemli para cezalarıyla sonuçlanabilir.
GOOGLE: “KURALLAR AVRUPALI TÜKETİCİYE ZARAR VERİYOR”
Google avukatları, DMA’ya uyum sağlamak amacıyla şimdiye kadar alınan önlemlerin, tüketicilerin seyahat biletleri gibi hizmetler için istenmeden daha yüksek fiyatlar ödemesine yol açtığını ifade edecekler.
Buna ek olarak, Avrupa’daki hava yolları, oteller ve restoranların doğrudan rezervasyonları üzerinden yüzde 30’a kadar bir düşüş yaşandığına dikkat çekilecek.
“BİZE NE YAPACAĞIMIZI NET OLARAK SÖYLEYİN”
Google, düzenleyicilerden yasalara uyum sağlamak için ne yapması gerektiğine dair daha net ve ayrıntılı talimatlar talep edecek.
Şirket, eleştirmenlerin iddialarını somut kanıtlarla desteklemesi gerektiğini vurgulayarak, maliyetler ile faydaların da net bir şekilde ortaya konulmasını isteyecek.