Çin Hipersonik Uçak Prototipini Başarıyla Test Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’in Kuzeybatı Politeknik Üniversitesi, yeni hipersonik uçak prototipi olan Feitian-2’nin başarılı bir test uçuşu gerçekleştirdiğini duyurdu.

Test sırasında aracın ses hızının 12 katı olan Mach 12 hızına ulaştığı ifade ediliyor. Bunun, dünya genelinde bir ilke olduğu iddia ediliyor.

ROKET VE RAMJET TEKNOLOJİLERİ BİR ARADA

Feitian-2, dikkat çekici bir hibrit itki sistemi ile donatılmış. Bu sistem, hem roket hem de ramjet motorlarını tek bir ünitede bir araya getiriyor.

Testin en önemli başarısı ise aracın yüksek hızda otonom olarak uçarak, roket gücünden ramjet gücüne geçiş sürecini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmesi oldu.

NEDEN STRATEJİK OLARAK ÖNEMLİ

Hipersonik silahlar, alçak irtifada uçma yetenekleri ve manevra kabiliyetleri sayesinde radar sistemleri tarafından tespit edilmesi ve engellenmesi oldukça güç sistemlerdir.

Bu durum, ABD’nin Çin’in bu alandaki gelişiminden endişe duymasına neden olmuş ve teknoloji ihracat yasakları ile bu ilerlemeyi yavaşlatma çabalarına yol açmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çin Hipersonik Uçak Prototipini Başarıyla Test Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!