İzmir’de Yolsuzluk Operasyonu: Eski Başkan Gözaltında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika! İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik “yolsuzluk” ve “usulsüzlük” iddiaları nedeniyle bir soruşturma başlattı. Bu kapsamda, sabah saatlerinde geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Soruşturma çerçevesinde 157 kişi hakkında gözaltı kararı alındığı bildirildi. Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de aralarında bulunduğu birçok kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İddialar, Soyer döneminde gerçekleştirilen bazı ihaleler ve yapılan harcamalar ile ilgili olarak ortaya atıldı. EKOL’de yer alan habere göre, bu işlemler kamu kaynaklarının usulsüz kullanımını içeriyor. Yetkililer, kamu zararı oluşturmuş olabileceği değerlendirilen belgelerin detaylı olarak incelendiğini ifade etti.

Operasyon sırasında gözaltına alınan kişilerin ifadeleri, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nde alınacak. Gözaltındaki isimler arasında, belediyeye bağlı bazı şirketlerin eski yöneticileri ve birim amirlerinin de bulunduğu bildiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Yolsuzluk Operasyonu: Eski Başkan Gözaltında

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!