Batı Şeria’da Kaçak Yerleşim Krizi Büyüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Yerleriyle Mücadele Komitesi’nin Batı Şeria sorumlusu Murad Şitivi, Anadolu Ajansı’na verdiği demeçte, istemeden de olsa bu bölgelerdeki kontrollerin İsrail askerleri tarafından gerçekleştirilen koruma altında gece saatlerinde konteynerlerin yerleştirildiğini bildirdi.

SİLAH ZORUYLA BÖLGEYİ ELE GEÇİRDİLER

Kefr Kaddum’da yaşayan Şitivi, yerleşimci grubun birkaç ay önce silah tehdidi ile bölgeyi kontrol altına aldığını, bunun sonucunda köy yollarını tahrip ettiklerini ve şimdi kaçak yapılar için altyapı çalışmalarına başladıklarını aktardı. Yerleşimcilerin, ilk etapta baraka evler inşa ederek etrafı çitle çevirdiklerini ve ardından yeni yollar açarak yerleşim sürecini hızlandırmaya çalıştıklarını ifade etti.

ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI

Uluslararası hukuk çerçevesinde Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ün işgal altında olduğu kabul edilmektedir. Bu bölgelerde yürütülen mevcut yerleşim faaliyetleri ise yasadışı olarak nitelendirilmektedir.

250 KAÇAK YAHUDİ YERLEŞİMİ KURULDU

İsrail’in işgali altında bulunan Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te şu anda yaklaşık 250 kaçak Yahudi yerleşim birimi mevcuttur. Bu yapıların varlığı, Filistin köy ve şehirlerini birbirinden ayırarak günlük yaşamı zorlaştırırken, bölgedeki işgali daha da derinleştiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Batı Şeria’da Kaçak Yerleşim Krizi Büyüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!