Sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte zor bir süreçten geçtiklerini ifade etti. Trump, ülkesi ve İsrail arasında süregelen mücadelede İran’a karşı önemli bir zafer kazandıklarını ileri sürdü.
Trump, Netanyahu’nun İsrail tarihindeki en kararlı lider olduğunu savunarak, pazartesi günü mahkemeye çıkmasının “cadı avı” olduğuna dikkat çekti.
“DAVASI DERHAL İPTAL EDİLMELİ”
Netanyahu’nun bu durumu hak etmediğini belirten Trump, Netanyahu’nun büyük bir kahraman olduğunu vurgulayarak, “Binyamin Netanyahu’nun davası derhal iptal edilmeli ya da ona af verilmelidir” şeklinde açıklama yaptı.
Trump ayrıca, kimsenin kendisiyle Netanyahu gibi etkili bir işbirliği yapamayacağını kaydederek, “İsrail’i kurtaran ABD’ydi ve şimdi Binyamin Netanyahu’yu da kurtaracak olan yine ABD olacaktır. Bu adalet anlayışı kabul edilemez” ifadelerini kullandı.