Trump’ın Nükleer Silah İddiası Gündem Yarattı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin İran-İsrail çatışmasına doğrudan müdahil olup olmayacağı belirsizliğini korurken, Donald Trump yönetimi için ‘nükleer saldırıya hazırlanıyorlar’ iddiası büyük yankı uyandırdı. The Guardian gazetesinin ABD Savunma kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, İran’ın yer altındaki Fordo nükleer tesisini yok etmek için sığınak delici bombaların yetersiz kalacağı ve bu nedenle nükleer silah kullanma seçeneğinin gündeme geleceği belirtiliyor.

“YALNIZCA TAKTİK NÜKLEER SİLAH ULAŞABİLİR”

Gazeteye konuşan iki savunma yetkilisi, bu tesisin füzelerin ulaşamayacağı bir derinlikte bulunduğunu ve yalnızca taktik nükleer silahlarla hedef alınabileceğini ifade etti.

The Guardian, Başkan Donald Trump’ın henüz nükleer silah kullanmayı düşünmediği yönünde bir bilgi sunarken, Trump’a yakınlığıyla bilinen Fox News bu iddiayı reddetti ve Trump’ın nükleer silah seçeneğini değerlendirdiğini açıkladı.

TRUMP’IN ELİ TETİKTE

Fox News muhabiri Jaqui Heinrich, Beyaz Saray’dan edindiği bilgilere dayanarak, “Beyaz Saray’daki üst düzey bir yetkili bana bu haberin doğru olmadığını söyledi. Hiçbir seçenek (nükleer dahil) masadan kalkmamış durumda. Ancak ABD ordusu Fordo’da görev için konvansiyonel sığınak delici bombaların yeterli olacağına inanıyor.” şeklinde açıklamada bulundu.

Bu tür bir müdahalenin büyük sivil kayıplara, bölgenin uzun süre kirlenmesine ve uluslararası krizin derinleşmesine yol açabileceği vurgulanıyor.

Trump, seçim kampanyası esnasında “sonsuz savaşlara son verme” ve “Orta Doğu’ya barış getirme” sözü vermişti.

RUSYA: ‘NÜKLEER SİLAH BİR FELAKET OLUR’

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov da konuyla ilgili olarak “ABD’nin İran’da taktik nükleer silah kullanması felaket olur” şeklinde bir yorumda bulundu. Peskov, bu açıklamasının, ABD Başkanı’nın açıklamalarından ziyade, basında çıkan haberlere dayandığını belirtti. Ancak hangi medya kuruluşlarına atıfta bulunduğuna dair bir bilgi vermekten kaçındı.

Başkan Trump, İsrail ile İran arasında artan tansiyon karşısında, ABD’nin nasıl bir pozisyon alacağına dair kararın önümüzdeki iki hafta içinde verileceğini dile getirdi.

İran ile yakın ilişkileri bulunan Rusya, Washington’u İsrail’e askeri destek vermemesi konusunda uyarıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trump’ın Nükleer Silah İddiası Gündem Yarattı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!