Erken saatlerde İran, İsrail topraklarına yönelik yeni bir füze saldırısı gerçekleştirdi.
İran’dan Gelen Saldırı: Microsoft Binası da Etkilendi
Beerşaba kentini hedef alan bu saldırıda, füzelerin birçok noktaya isabet etmesiyle birlikte patlamaların yaşandığı gözlemlendi. Binalardan yükselen alevler, saldırının etkisini açıkça ortaya koydu.
Ayrıca, İran medyası tarafından yapılan açıklamalara göre, sabah saatlerinde gerçekleştirilen füze saldırısının ABD ile İsrail ordusu tarafından ortaklaşa kullanılan Nevatim Hava Üssü’nü de hedef aldığı iletildi.
Atılan füzelerden biri, Beerşeba’daki Microsoft binasının yanında patladı. İran ordusu bir gün önce de Beerşeba’ya saldırıda bulunmuş, bu esnada kentin borsa binası vurulmuş ve bir hastane ciddi hasar almıştı.
İsrail’in İran’a Yoğun Saldırılarıyla Başlayan Çatışma
İsrail, 13 Haziran’da İran’ın farklı kentlerindeki nükleer tesisler ve ordunun üst düzey komuta kademesini hedef alan kapsamlı hava saldırıları düzenledi.
Bu saldırılarda, İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve 9 nükleer bilim insanı yaşamını yitirirken, toplam sivil kaybın 224 olarak açıklandığı belirtildi.
İran ordusunun bu duruma karşılık olarak İsrail’e düzenlediği balistik füze saldırısında ise 25 kişinin yaşamını yitirdiği ve 500’den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.
İsrail’in İran’a düzenlediği saldırılarda ise, İran Sağlık Bakanlığı’nın 15 Haziran tarihli açıklamasına göre en az 224 kişinin hayatını kaybettiği, 1277’den fazla kişinin de yaralandığı ifade edildi.
Türkiye başta olmak üzere birçok ülke bu saldırıları kınadı.