İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’nin Danışmanı Muhammed Hüseyin Rençberan, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımında, Arakçi’ye yönelen bir suikast girişiminin engellendiğini açıkladı.
“KASIM SÜLEYMANİ GİBİ ŞEHADETİ ARZULUYOR”
Rençberan, Arakçi’nin nükleer müzakereler çerçevesinde İngiltere, Fransa ve Almanya Dışişleri Bakanları ile İsviçre’nin Cenevre şehrine gideceğini duyurmasının ardından, pek çok kişinin kendisinden “Siyonist rejim onu hedef alır mı?” yönünde endişelerini dile getirdiğini ifade etti.
Hüseyin Rençberan, yaptığı paylaşımda, “Evet, böyle bir tehdit mevcut ve hâlâ var. Ancak Arakçi, yalnızca bir dışişleri bakanı değil, kendisini vatanın bir parçası olarak gören bir insandır. Tıpkı sevdiği Kasım Süleymani gibi şehadeti arzulamaktadır” dedi.
“İSRAİL’İN TAHRAN’DA PLANLADIĞI BÜYÜK KOMPLO HAYATA GEÇECEKTİ”
Suikast girişiminin engellendiğini vurgulayan Rençberan, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:
“Eğer güvenlik güçlerimizin aldığı önlemler olmasaydı, belki de birkaç gün önce İsrail’in Tahran’da planladığı büyük komplo hayata geçecekti. Şükürler olsun ki bu girişim başarısız oldu. Bu insanlıktan uzak dünyada, Arakçi ve ülkemizin diğer diplomatları için dua edelim. İran’ın haklarını savunma yolunda başarılı olsunlar.”