Facebook’ta Tüm Videolar Reels Oluyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meta, Facebook’un ana şirketi, platformundaki video içeriklerini daha da sadeleştirmek amacıyla önemli bir revizyona gidiyor.

Bu doğrultuda, Facebook’taki tüm videolar, uzunlukları veya biçimleri fark etmeksizin artık “Reels” olarak tanımlanacak.

“VİDEO” SEKRESİ ARTIK YOK, TÜM VİDEOLAR REELS OLUYOR

Yapılan bu güncellemeyle birlikte, Facebook üzerindeki “Video” sekmesinin ismi de “Reels” olarak yeniden adlandırılıyor.

Şirket, bu dönüşümle birlikte kullanıcıların video veya Reel paylaşarak seçim yapmak zorunda kalmadan daha kolay bir deneyim yaşamalarına olanak tanımayı hedefliyor.

Mevcut video içerikleri bu değişimden etkilenmeyecek. Ancak, güncelleme sonrasında yüklenecek tüm yeni video içerikleri, otomatik olarak Reels olarak sınıflandırılacak.

UZUNLUK VE FORMAT KISITLAMASI KALKIYOR

Facebook, bu değişiklikle birlikte Reels formatına ilişkin uzunluk veya yönelim sınırlamalarının artık olmayacağını duyurdu.

Meta, “İster 30 saniyelik hızlı bir dikey klip, ister 20 dakikadan uzun derinlemesine bir yatay bölüm olsun, istediğiniz uzunlukta ve şekilde Reels oluşturup paylaşabileceksiniz.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Bu yeni uygulamanın önümüzdeki aylarda dünya çapındaki kullanıcı profillerine ve sayfalara aşamalı olarak sunulması planlanıyor.

Kullanıcılar, bu güncellemeyle birlikte daha yaratıcı düzenleme araçlarına erişebilecek ve Reels’larının kimler tarafından görülebileceği konusunda hedef kitle ayarlarını yönetebilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Facebook’ta Tüm Videolar Reels Oluyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!