İsrail-İran Gerilimi: Türkiye Hedefte Mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ile İran arasındaki gerginlik giderek tırmanıyor.

Karşılıklı saldırılar devam ederken, bölgedeki baskılı atmosfer artarak sürmekte.

İran, İsrail’in önceki saldırılarına yanıt olarak kamikaze insansız hava araçları (İHA) ve füze sistemleri ile karşılık vermekte.

“FİNAL TÜRKİYE İLE OLACAK”

İsrail medyasında yer alan habere göre, eski futbolcu ve spor yorumcusu Eyal Berkovic’in ifadeleri tartışmalara yol açtı.

Berkovic, Kanal 13’teki programda Hamas ve İran’dan sonra sıranın Türkiye’ye gelebileceğini ima eden sözler kullandı.

Berkovic, “Bu sabah bana bir şaka yolladılar. Hamas’la çeyrek finalde berabereydik ve onları penaltılarla yendik. İran’la yarı final oynadık ve kazandık. Final Türkiye ile olacak.” şeklinde konuştu.

Kısa süre içinde Berkovic’in bu sözleri sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

İSRAİL’İN İRAN’A ŞİDDETLİ SALDIRILARIYLA BAŞLAYAN ÇATIŞMA

İsrail, 13 Haziran’da İran’ın çeşitli şehirlerinde bulunan nükleer tesisler ve orduya bağlı üst kademeleri hedef alan kapsamlı saldırılar düzenledi.

Bu saldırılar sonucunda İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ile bazı üst düzey komutanlar ve 9 nükleer bilim insanı hayatını kaybederken, sivil kaybın 224 olduğu bildirildi.

İran ordusunun İsrail’e yanıt olarak balistik füzelerle düzenlediği saldırıda ise 24 kişinin hayatını kaybettiği, 500’den fazla kişininse yaralandığı kaydedildi.

Türkiye dahil birçok ülke, İsrail’i kınayan açıklamalarda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail-İran Gerilimi: Türkiye Hedefte Mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!