Yılmaz: PKK’nın Silah Bırakma Süreci Takip Ediliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terör örgütü PKK’nın fesih ve silah bırakma sürecine dair açıklamalarda bulundu. Yılmaz, bu sürecin sahada gerçekleştiğini gözlemlemeleri gerektiğini ifade ederek, ilgili kurumların durumu yakından takip edeceğini belirtti. Yılmaz, kesin bir takvim vermenin zor olduğunu, ancak sürecin en kısa sürede tamamlanmasının önemli olduğunu vurguladı.

Yılmaz, TV100 televizyonunda gündeme dair soruları yanıtladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmesi üzerine Yılmaz, durumu üzüntüyle karşıladığını, başlatılan soruşturmaların sonuçlarının beklenmesi gerektiğini dile getirdi.

İsrail’in, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla hareket eden Madleen gemisine yönelik saldırısı hakkında ise Yılmaz, “İsrail, hukuk dışı bir müdahalede bulunarak işlediği suçlara bir yenisini ekledi,” şeklinde konuştu. Netanyahu yönetiminin uzun süredir soykırım politikası izlediğini belirten Yılmaz, ateşkesin sağlanmasını ve Filistin halkına yardımların kesintisiz ulaşması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kalıcı bir çözüm için Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde iki devletli bir anlaşmanın önemine dikkat çekti.

Türkiye’nin İsrail ile ticareti olup olmayacağı sorusuna Yılmaz, “Filistinlilere sorsunlar, onlara en fazla sahip çıkan lider kim?” diyerek yanıt verdi. Yılmaz, Filistinlilerin bu konuda en doğru cevabı vereceğine inandığını belirtti.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK NE ZAMAN SİLAH BIRAKACAK?

Yılmaz, PKK’nın fesih ve silah bırakma süreci hakkında sorulan sorulara da yanıt verdi. Ülkenin terör belasından kurtulmak için büyük bir fırsatın mevcut olduğunu dile getiren Yılmaz, bu sürecin hala devam ettiğini kaydetti. Bu süreçlerin uzaması açısından provokasyonlar olabileceğini belirten Yılmaz, zamanında tamamlanmasının kritik olduğunu söyledi.

YENİ ANAYASA MESAJI

Yılmaz, yeni anayasanın vatandaşa sunacağı avantajları ve muhalefetin nasıl ikna edileceği konusundaki soruya, “Mevcut anayasamız darbe ürünü. Türkiye, 15 Temmuz’a kadar vesayetçi bir demokraside yaşadı. Bu nedenle bu anayasadan kurtulmak öğretici bir süreç anlamına geliyor,” dedi. Sivil ve özgürlükçü bir anayasanın gerekliliğine vurgu yaparak, bu konunun yalnızca bir partinin değil, tüm partilerin meselesi olduğunu ifade etti.

Ekonomi programının yansımalarına ve enflasyon hedeflerine ilişkin sorulara değinen Yılmaz, geçen yıl mayıs ayında yıllık enflasyonun %75,5 iken bu yılın aynı döneminde %35,4’e düştüğünü açıkladı. Bu durumun Orta Vadeli Program’ın başarılı bir şekilde uygulandığını gösterdiğini belirterek, önümüzdeki altı aylık dönemde de bu eğilimin süreceğini öngördüğünü ifade etti.

Yılmaz, Türkiye ekonomisinin istikrarını artırdığı ve hedeflerine her yıl daha fazla yaklaştığını belirtti.

DEM Parti, Öcalan’ın görüşmek istediği 5 kişiyi duyurdu.

Bakan Güler, son dakika mesajında müsaade edilmeyeceğini açıkladı.

“SÜRECİ SİYASAL ALANA ÇEKMEYİ DOĞRU BULMUYORUM”

Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasıyla başlayan olaylar hakkında Yılmaz, “Bir yolsuzluk soruşturması ile karşı karşıyayız. Ancak bu durumun bir yargı süreci olduğunu ve sonucu henüz bilmediğimizi unutmamalıyız,” diye belirtti. Yılmaz, yargının bağımsız olduğuna dikkat çekerek, kimsenin suç işleme özgürlüğü olmadığını ifade etti ve hukukun herkes için geçerli olduğunu vurguladı.

Yılmaz, İmamoğlu’nun kendisini Cumhurbaşkanı adayı ilan etmesiyle yaşanan tartışmalara da değinerek, bu konudaki sorgulamaların önemli olduğunu belirtti.

“İÇ KAVGALARINI TOPLUMSAL ALANA YANSITMAMALARI LAZIM”

CHP’nin iç sorunları hakkında sorulan soruya Yılmaz, “Bu CHP’nin kendi içinde yaşadığı bir mesele. Yargı süreci devam ediyor ve yargının sonucunu beklemek durumundayız,” dedi. Her ne olursa olsun, CHP’nin iç kavgalarını toplumsal alana yansıtmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Abdullah Öcalan, yeğenleri ile görüştü. Eren Bülbül’ün annesi, DEM Parti değerlendirmesi yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yılmaz: PKK’nın Silah Bırakma Süreci Takip Ediliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!