Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: “Akıllı Ulaşım Sistemleri ile Güvenli ve Konforlu Ulaşımın Temelleri Atılıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

4. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Türkiye Zirvesi’nde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli imkanlarla akıllı ulaşım ağı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Uraloğlu, Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişme seyrinin güçlü bir duvar örmeye benzediğini söyleyerek, “Güçlü bir duvar öreceğiz” dedi.

Bakan Uraloğlu, bilgilerin üst üste birikmesiyle gelişen teknolojiyi, bir duvarı tuğlaları üst üste koyarak inşa etmeye benzeterek açıkladı. Her yeni sistem veya uygulamanın, bir sonraki yeniliğin temelini oluşturduğunu belirtti. Uraloğlu, Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi’nin daha önce elde edilen birikimi daha da artıracağını söyledi.

Türkiye’de ulaşım sektöründe teknolojik dönüşümün en önemli destekleyici unsurlarından birinin Akıllı Ulaşım Sistemleri olduğunu vurgulayan Uraloğlu, bu sistemlerin ulaşımı daha güvenli, konforlu ve enerji verimli hale getirdiğini ifade etti. Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin ulusal akıllı ulaşım ağı oluşturma misyonu doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Uraloğlu, Türkiye Kart ile ödeme yapılabilmesini sağlayacak bir sistem üzerinde çalıştıklarını ve AUS alanında bakanlık ve üniversiteler arasında iş birliği yaptıklarını açıkladı.2024-2030 eylem planı taslağını hazırlayarak paydaşların görüşüne sunduklarını da belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: “Akıllı Ulaşım Sistemleri ile Güvenli ve Konforlu Ulaşımın Temelleri Atılıyor”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!