Iran, İsrail’e Misilleme Saldırısı Düzenledi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran, sabah saatlerinde İsrail’in başkenti Tahran dahil olmak üzere birçok kente düzenlediği saldırılara yanıt olarak misilleme saldırıları gerçekleştirdi.

İsrail ordu radyosu, atılan füzelerden birinin Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı’nın yakınlarına isabet ettiğini bildirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi’nin İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

İTİDAL ÇAĞRILARINI REDDETTİ

Erakçi, İsrail’in İran’ın ulusal egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal eden, nükleer tesislerine ve yerleşim alanlarına yönelik saldırılarını uluslararası hukukun açık bir ihlali olarak değerlendirdi.

İran’ın İsrail’in saldırganlıklarına yanıt vermesine dair yapılan itidal çağrılarını “haksız” olarak nitelendiren Erakçi, “İran’ın karşılık vermesi Birleşmiş Milletler Şartı’na uygun bir şekilde sert ve kararlı olacaktır” şeklinde konuştu.

Lammy ise bölgedeki artan gerginlikten duyduğu üzüntüyü ifade ederek, tüm taraflardan itidal gösterilmesi ve diplomasi yoluyla sorunların çözülmesi çağrısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Iran, İsrail’e Misilleme Saldırısı Düzenledi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!