Dün İstanbul’da meydana gelen depremin ardından, bugün de önce Akdeniz ardından Ege’de sarsıntılar yaşandı. Türkiye’de depremler sürekli gündemde kalırken, her deprem sonrası insanlar uzmanların yorumlarını merakla bekliyor. 6 Şubat’taki büyük felaketi önceden öngörmesi ile dikkat çeken Naci Görür, bu isimler arasında öne çıkıyor.
23 Nisan İstanbul depremi sonrası, Türkiye’deki vatandaşlar bir kez daha uzmanların görüşlerine odaklandı. Büyük Marmara depreminin olacağını öne süren Naci Görür, kendisine yöneltilen eleştirilere cevaben sitem dolu bir paylaşımda bulundu. Depremlere karşı dirençli kentlerin önemini sürekli vurgulayan Görür, çözüm için belediyeleri ve hükümeti işaret etti.
Görür, “Evet sitem ediyorum” diyerek takipçileriyle paylaştığı ve şu ifadeleri kullandı: “Gün geçmiyor ki irili ufaklı depremler olmasın. İnsanlarımız ne yapıyor? Depremi yorumlayan ve farkındalık yaratan insanları suçluyorlar. Gerekçeleri ise korkmaları. Deprem hakkında konuşulmaz, söylenmez diyorlar. Ama konuşmadıkça deprem olmayacak mı? Daha dün elli binden fazla insanımızı kaybetmedik mi? Deprem hakkında çok fazla bilgi sahibi olmanıza gerek yok. ‘Ben depremi nasıl atlatırım’ diye düşünmeden, sadece tüm varlığınızla DEPREM DİRENÇLİ KENTLER TALEP EDİN yeter. Talep edilen yer ve çözüm kapısı hükümet ve belediyelerdir. İşbirliği ve güç birliği ile bunu başaralım. Tek çare bu. Artık fayları, kim ne biliyor, ne diyor gibi konuları bir kenara bırakın.”