Gazze’de Ekmek Üretimi Yeniden Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İki aylık insani ablukanın ardından Gazze’ye yeniden yardım girişi sağlandı.

Filistinlileri kıtlığa mahkum eden İsrail yönetimi, saldırılardan kurtulanların zor durumda olmasına kayıtsız kalan uluslararası topluluğun talepleri üzerine bazı yardımların girişine izin verdi.

EKMEK ÜRETİMİ YENİDEN BAŞLADI

2 Mart’tan bu yana kapalı tutulan Gazze sınır kapılarından sınırlı miktarda un girişi sağlanmasıyla, Birleşmiş Milletler’in Dünya Gıda Programı (WFP) destekli fırınlarda tekrar ekmek üretimi başladı.

METRELERCE KUYRUK OLUŞTU

Ancak yalnızca Gazze’nin güneyindeki bazı fırınlar üretime geçerken, kapılarda uzun kuyruklar oluştu.

Kuzeydeki bölgelerde un bulunmadığı için fırınlar kapalı kalmaya devam ediyor.

EKMEKLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILDI

Gazze’nin güneyindeki fırın sahiplerinden Ahmed el-Benna, uzun süredir un sıkıntısı nedeniyle kapalı durumda olan fırınlarının sınırlı un yardımıyla yeniden açıldığını ve üretilen ekmeklerin WFP aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını açıkladı.

Üretilen ekmekler, Nuseyrat Mülteci Kampı gibi alanlardaki kamplara ulaştırılarak, açlıkla mücadele eden Filistinlilere umut oldu.

YARDIM MALZEMELERİNİN TÜMÜNE ULAŞILAMADI

WFP yetkilileri, Gazze’deki insani durumun ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, sınır kapılarının açılması ve yardım malzemelerinin sürekli akışının sağlanması için uluslararası iş birliğinin önemine dikkat çekti.

İsrail’in sınır kapılarından gönderdiğini açıkladığı tırların büyük kısmının yardım malzemesi taşıdığı bilgisinin yanı sıra, Gazze tarafı yardım malzemelerinin tamamına ulaşamadığını belirtti.

EKMEK ÜRETİMİ HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Kısa bir süre önce tamamen durma noktasına gelen ekmek üretimi, bölgede yaşayan Filistinliler için temel yaşam kaynağı olarak yeniden başlamış durumda. Ancak, gıda krizinin devam ettiği ve yardım akışının sürdürülebilirliğinin hayati önem taşıdığı ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de Ekmek Üretimi Yeniden Başladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!