Cumhuriyet Halk Partisi, 19 Mayıs tarihinde İzmir Güğndoğdu Meydanı’nda bir miting gerçekleştirdi. Bu etkinlik, katılımcı sayısıyla ilgili tartışmalara neden oldu. AK Parti, mitinge katılımın az olduğunu savunurken, CHP tarafı ise katılımcı sayısının 2 milyon olduğunu belirtti.
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, mitingin ardından yaşanan polemiğe müdahil olarak, AK Parti’nin açıklamalarını “hazımsızlık” olarak değerlendirdi.
“İzmir’i ay yıldızlı bayraklarınızla gelincik tarlasına çevirdiniz”
Aslanoğlu, mitinge katılan yurttaşlara teşekkür ederek şu şekilde konuştu:
“Sevgili İzmirliler, kıymetli Egeliler; Gündoğdu Meydanı’nda, AKP ve Saray iktidarından kurtulma arzusundaki tüm fertler için tarihi bir gün geçirdiniz. Kurtuluş, adalet ve huzur için büyük bir güç ve mesaj verdiniz. İzmir’i ay yıldızlı bayraklarınızla gelincik tarlasına çevirdiniz. Duygusal anların yaşandığı, gözleri dolduran bir gün geçirdiniz. Bugün gördüğümüz coşku ve kalabalık, sadece CHP’ye ve Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’na değil, zulmü artırmış olan AKP iktidarından kurtulmak isteyen herkesin umudunu yükseltmiştir. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile birlikte yükselttiğiniz sesle, Saray iktidarının korkularını arttırdınız. Türkiye’nin vatansever, ülkesiyle bağlı, barış ve adalet isteyen her vatandaşına 19 Mayıs 2025 itibarıyla yeni bir meydan okuma sağlayan bu ateş, ülkemizin 23 yıllık makus talihinin sona ermesi yolunda önemli bir adım olacak. Gündoğdu Meydanı’nda bizlere bu güç ve ateşi yakan tüm İzmirlilere ve Egelilere teşekkür ederim. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve cezaevinden bizleri izleyen Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, bu büyük desteğin milletin iktidarına dönüşeceğine inanıyorum. Millet gereken cevabı vermiştir; sandığı önümüzde, adayımızı yanımızda istiyoruz. Teşekkürler İzmir.”
“Onlar adına üzülemeyeceğiz”
Miting ardından başlatılan katılım polemiğini ‘hazımsızlık’ olarak değerlendiren Aslanoğlu, “Böylesine büyük, etkili ve genel başkanımızın mesajlarının AKP’de yeni korkular yarattığı tarihi miting sonrası, AKP’nin yaptığı komik açıklamaların detaylarına girmeye gerek duymuyorum. Ancak kısaca belirtmek isterim ki, bu tepkinin adı hazımsızlıktır. Gündoğdu Meydanı’nı hıncahınç dolduran destek, Türkiye’nin birinci partisinin ve onun liderinin yanı sıra Ekrem İmamoğlu’na olan ilginin bir yansımasıdır. Bazı kişilerde bu durum hazımsızlık yarattı. Onların mevcut durumlarının sebebi de budur. Türkiye’nin gerçeklerini ve İzmirlinin mesajlarını görmezden geliyorlar. Onlar adına üzülemeyeceğiz ama hazımsızlık yaratmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.