Trump, Orta Doğu Turu Sonrası Diplomasiye Dönüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Donald Trump, Orta Doğu ziyaretini başarıyla tamamladı.

Ülkesine döndükten sonra diplomasi faaliyetlerini sürdürmeye devam eden Trump, bugün Rusya ve Ukrayna arasındaki ateşkesi görüşmek üzere Vladimir Putin ile telefonla görüşmesi bekleniyor. Ayrıca, birçok Avrupalı liderle de temas sağladı.

AVRUPALI LİDERLERLE GÖRÜŞTÜ

İtalya Başbakanlığı’nın yaptığı resmi açıklamada, “Başbakan Giorgia Meloni, dün gece geç saatlerde ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmeye İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Friedrich Merz de katıldı.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, bu görüşmenin Başkan Trump’ın bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı telefonda istişare amaçlı olduğu belirtildi.

KOŞULSUZ ATEŞKESİN ÖNEMİ VURGULANDI

Başbakan Meloni, öncelikle İtalya’nın Avrupa ve Batılı ortaklarıyla birlikte Ukrayna’da adil ve kalıcı bir barış sağlama konusundaki çabalarına destek verdiğini vurguladı. Meloni, derhal ve koşulsuz bir ateşkesin gerekliliğine dikkat çekti. Ayrıca, Ukrayna’nın diyalog yanlısı tutumunu takdir ettiğini ifade ederek, Moskova’nın liderler arasında doğrudan gerçekleşecek müzakerelere ciddi şekilde katkıda bulunmasını umduğunu dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trump, Orta Doğu Turu Sonrası Diplomasiye Dönüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!