İstanbul’da Rusya-Ukrayna Görüşmeleri Yaklaşıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, 15 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak olan Rusya-Ukrayna görüşmelerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Dujarric, İstanbul’da gerçekleştirilecek görüşme planıyla ilgili detayların netleşmesi durumunda konuyla alakalı daha fazla bilgi vereceğini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Mayıs’ta ülkesindeki basına yaptığı açıklamada, Ukrayna ile barış müzakerelerine 15 Mayıs’ta İstanbul’da yeniden başlamayı önerdiğini belirtmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan görüşmeler için gerekli platformu sağlamasını talep edeceğini duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump ise İstanbul’daki görüşmelerin olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını vurguladı. Trump, “O anda nerede olacağımı bilmiyorum. Orta Doğu’da bir yerde olacağım ama faydalı olacağını düşünürsem oraya (İstanbul’a) uçabilirim.” şeklinde açıklamada bulundu.

Rusya ile Ukrayna, daha önce 2022 yılında savaşın durdurulması amacıyla İstanbul’da doğrudan müzakerelere girişmişti. Türkiye’nin yoğun diplomatik çabaları sonucunda taraflar, 29 Mart 2022’de Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde bir araya gelmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Rusya-Ukrayna Görüşmeleri Yaklaşıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!