AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın sosyal medyadan yaptığı açıklamaya cevap verdi. Akbaşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerinin ardından, “İsrail Dışişleri Bakanı da bütün dünya da bilsin ki Sevr’i gerçekleştiremeyenler, büyük İsrail’i de gerçekleştiremeyecekler” ifadelerini kullandı.
Akbaşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın sosyal medya platformundaki açıklamasına dikkat çekerek, “İsrail Dışişleri Bakanı da bütün dünya da bilsin ki Sevr’i gerçekleştiremeyenler, büyük İsrail’i de gerçekleştiremeyecekler. Geçmişte Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bu duruma müsaade etmeyen milletimiz, günümüzde de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde aynı kararlılıkla hareket edecektir” şeklinde konuştu.
Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, ayrıca şunları söyledi:
“Dünyayı sömürmeye çalışan modern firavunlara hatırlatmak isteriz ki dünya 5’ten fazlasıdır ve daha adil bir dünya mümkündür. Baskıcı ve totaliter düzenlerle insanlığı esir almaya çalışan zalimler, artık özgürlük meşalesinin yanmakta olduğunu bilmelidirler. Gazze ve Kudüs de dahil olmak üzere tüm dünya, yakın bir gelecekte Allah’ın izniyle gerçek özgürlüğe kavuşacak ve insanlık, adalet ve merhamet temelinde bir arada yaşama fırsatı bulacaktır. Özgürlüğü yaygınlaştıran liderlere ve mücadele verenlere selam olsun.”