Samsung, Android 15 tabanlı One UI 7 güncellemesini birçok Galaxy kullanıcısına ulaştırma aşamasını neredeyse tamamladı. Ancak, şirket şimdiden bir sonraki önemli güncellemeye odaklanmış durumda.
Gelen yeni bilgiler, Samsung’un Android 16 işletim sistemini baz alacak One UI 8 arayüzünün test sürecine bu ay başlamayı planladığını gösteriyor.
Bu durum, daha önceki raporlarla da destekleniyor. Samsung’un, One UI 7.1 güncellemesini atlayarak doğrudan One UI 8’e geçiş yapmasının olası olduğunu ortaya koyuyor. Bunun temel nedeni, One UI 7’nin uzun geliştirme döngüsü olarak gösteriliyor.
SAMSUNG ONE UI 8 BETA PROGRAMI GELİYOR
Önceki güncellemelerde olduğu gibi, Samsung’un bu ay içinde bir One UI 8 beta programı başlatması bekleniyor. Güncellemeye uygun kullanıcılar, programa kaydolarak beta sürümünü deneyimleme fırsatı bulacak.
Beta programının başlangıçta sınırlı sayıda ülkede uygulanacağı belirtiliyor. Daha sonra, gelecek ay daha geniş bir kitleye açılması planlanıyor.
Eğer geliştirme süreci One UI 7’den daha sorunsuz geçerse, ilk Galaxy cihazlarının Android 16 güncellemesini ağustos sonu veya eylül başında alması gündeme gelebilir.
YENİ KATLANABİLİR MODELLER ANDROID 16 İLE ÖNCÜ OLACAK
Samsung’un temmuz ayında tanıtması beklenen yeni katlanabilir akıllı telefonları Galaxy Z Fold 7 ve Galaxy Z Flip 7’nin durumu da merakla bekleniyor. Bu cihazların, kutudan Android 16 tabanlı One UI 8.0 ile çıkması muhtemel görünüyor.
Bu gelişme, bu iki telefonu Google’ın yeni işletim sistemini çalıştıran ilk Samsung modelleri haline getirecek.
Samsung’un, yeni katlanabilir modellerinin piyasaya sürülmesinden bir veya iki ay sonra One UI 8’i diğer uygun telefon ve tablet modellerine de yayınlaması büyük bir önem taşıyor. Bu, özellikle One UI 7 sürecinde karşılaşılan bazı sorunların ardından şirket için önemli bir başarı olarak değerlendirilecektir.