Beşiktaş denildiğinde akla gelen birçok değerli yerli futbolcu bulunmaktadır.
Bu isimler arasında İbrahim Üzülmez kesinlikle öne çıkar.
2000 yazında siyah-beyazlı camiaya katılan Üzülmez, uzun yıllar boyunca Beşiktaş formasını terletti ve birçok önemli başarıya imza attı.
Sırtında taşıdığı formayla her zaman var gücüyle mücadele eden Üzülmez, şu günlerde kariyerine teknik direktör olarak devam etmekte.
Son olarak Pendikspor’u çalıştıran Üzülmez, ESH Spor’un konuğu oldu.
“BEŞİKTAŞ’IN GEREKEN ADIMLAR…”
Muhabirimiz Hazal Palavar’ın yönlendirdiği sorulara cevap veren İbrahim Üzülmez, Beşiktaş yönetimine camianın yeniden başarılı günlere dönmesi için önerilerde bulundu.
Üzülmez, “Hem taraftar hem de ben, son haftaya kadar şampiyonluk mücadelesi veren bir Beşiktaş görmek istiyoruz. Beşiktaş’ın doğru bir yapılanma ve planlama ile bu takımı şampiyonluk yarışına sokması gerekiyor. Serdal Başkanın ve yönetimin bu anlayışa sahip olması şart. Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışı içinde olması, ülke futbolunun popülaritesinin artması demektir. Bu nedenle, Beşiktaş derbiyi kazanmakla yetinmez, zira sıralamaya bakıldığında 3.’lük mücadelesi taraftar için tatmin edici değildir.” ifadelerini kullandı.
Beşiktaş’ta geçirdiği zamanlardan ve anılarından da bahseden Üzülmez, daha sonra Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini değerlendirdi.
MOURINHO’NUN ELEŞTİRİLERİ YETERSİZ: YAVAŞ YAVAŞ ÜLKEDEN GİTMEK İÇİN HAZIRLIK YAPIYOR
Üzülmez, Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho’ya yönelik eleştirilerde bulundu. Portekizli teknik adamın daha fazla eleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.
“Mourinho’nun daha fazla eleştirilmediğini anlamakta zorlanıyorum.” diyen Üzülmez, Mourinho’nun futbol anlayışını izlerken bir teknik direktör olarak kendisi için faydalı bir şey göremediğini vurguladı.
Mourinho’nun açıklamalarıyla kendini kurtarmaya çalıştığını ifade eden Üzülmez, “Mourinho, kendini kurtarma stratejisi içinde. Yavaş yavaş bu ülkeden gitme hazırlığında.” dedi.
Üzülmez, son olarak “Senden daha iyi bir isim duyana kadar sessiz kal” akımına katıldığını da aktardı.
Ligimizden ve uluslararası arenadan tanınmış isimlerin yer aldığı videoda Üzülmez’in verdiği yanıt dikkat çekti.
Üzülmez, sessiz kalmayı tercih ettiği isimler arasında İsmail Köybaşı, Rıdvan Yılmaz, Eren Elmalı, Caner Erkin, Ferdi Kadıoğlu, Giovanni van Bronckhorst, John Arne Riise, Di Marco ve Theo Hernandez gibi futbolcular yer aldı.
Ancak İbrahim Üzülmez, Adriano ile ilgili sessizliğini bozarak onun beğenilmesine vurgu yaptı.
İşte İbrahim Üzülmez ile gerçekleştirdiğimiz röportaja dair detaylar sizlerle…