Bilim Fuarında Gençlerin Yenilikçi Projeleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, 5-7 Mayıs tarihleri arasında Dicle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen bilim fuarında yenilikçi projelerini sergilemeye başladı. Fuar, toplamda 18 özgün projenin yer aldığı etkinlikte, öğrenci, öğretmen, veli ve vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı.

HİBRİT SİSTEMLER, AKILLI SERALAR

Etkinlik boyunca öğrenciler, stantlarında projelerini ayrıntılı bir şekilde tanıtarak ziyaretçilere bilgi verdi ve bilimsel merak uyandırdılar. Sergilenen projeler arasında yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanılarak tasarlanan hibrit sistemler, akıllı sera teknolojileri ve sosyal-kültürel temalara odaklanan çalışmalar dikkatleri üzerine çekti.

Yenişehir Bilim ve Sanat Merkezi Türkçe öğretmeni ve proje sorumlusu Fatih Kamçı, serginin TÜBİTAK 4006 kapsamında gerçekleştirildiğini belirtirken şu bilgileri paylaştı:

Öğrencilerimiz, ilgi alanları doğrultusunda projeler geliştirerek bilimsel üretime katkıda bulundular. Rüzgâr ve güneş enerjisiyle çalışan hibrit sistemlerden, tarım teknolojileri ve kültürel yapıya yönelik projelere kadar birçok farklı çalışma sergileniyor. TÜBİTAK’tan hibe desteği alan bu fuar, üç gün boyunca 10.00 ile 15.30 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

TÜBİTAK PROJELERİYLE ÖZGÜN FİKİRLER GELİŞTİRİYORLAR

Projeye rehberlik eden sınıf öğretmenlerinden Necmettin Berk Hamdi, hazırlık sürecine dair bilgiler vererek, öğrencileriyle yıl boyunca düzenli çalışmalar yapıldığını ifade etti:

Öğrencilerimizle birlikte TÜBİTAK projelerinin nasıl hazırlandığı, bilimsel yöntemlerle araştırma yapmanın adımları gibi konuları ele aldık. Ortaya çıkan projelerin her biri, kendine özgü fikirler ve materyallerle dolu.

Etkinliğe katılan veliler de etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Velilerden Nursel Yuvacı, çocuğunun okul sürecinde teknoloji bağımlılığından uzaklaştığını belirterek, “Sosyalleşmesi açısından okulun sağladığı bu tür etkinliklerden çok memnunum. Çocuğum birçok farklı alanda kendini geliştirme fırsatı buldu” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bilim Fuarında Gençlerin Yenilikçi Projeleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!