Tekirdağ Çorlu’da 8 Temmuz 2018 tarihinde yaşanan ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin yaralandığı tren kazası davasında sonunda karar verildi. 29 Şubat’ta beklenen kararın çıkmaması nedeniyle duruşma bugüne ertelenmişti. Hakkında karar çıkanlar arasında dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan 15 yıl, TCDD Müdür Yardımcısı Meriçli 9 yıl 2 ay ceza aldılar.
Ayrıca Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu’ya 17,5 yıl ceza verildi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çorlu’da gerçekleşen tren kazası davasının duruşmasını izlemek için Tekirdağ’a geldi. Ailelerle İsmet İnönü Parkı’nda bir araya gelen Özel, basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, Çorlu’daki ailelerin direncinin diğer mağdurlara örnek olması gerektiğini dile getirdi.
Özel, davayı yakından takip ettiklerini ifade ederek, “Geçen sefer söyledik, çok daha kararlı ve güçlü geleceğiz. Bu halkın iradesi. 31 Mart’ta adaletsizliğe dur diyen halkın iradesi bizi bu noktaya getirdi. Bu tip kararları alanların, 3 yaşındaki ve 5 yaşındaki küçük çocukların hakkına girenlerin peşini bırakmayacağız.” şeklinde konuştu.