Iran, Husilere Desteğin Bedelini Ödeyecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ortadoğu’da durum tekrar gerginleşiyor.

İran’ın desteklediği Husilere karşı ABD arasında ortaya çıkan yeni gerilimde, bu sefer doğrudan Tahran teşhir ediliyor.

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, İran’ın Yemen’deki Husilere sağladığı destekle ilgili ciddi bir uyarıda bulundu.

“NE YAPTIĞINIZI ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı “İran’a mesaj” başlıklı paylaşımda Hegseth, “Husilere sağladığınız ölümcül yardımları gözlemliyoruz. Ne yaptığınızı çok iyi biliyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

“SONUÇLARINA KATLANACAKSINIZ”

Hegseth, İran’ın “ABD ordusunun neler yapabileceğini çok iyi bildiğini” belirtti ve Tahran’a bu konuda daha önce uyarıldığını hatırlattı.

İran’ın Yemen’deki Husilere verdiği desteğin sonuçsuz kalmayacağını vurgulayan Hegseth, “Cezasını çekeceksiniz, bizim belirleyeceğimiz zaman ve mekânda” ifadesini kullandı.

TRUMP, HUSİLERİ HEDEF ALDI

ABD Başkanı Donald Trump, 15 Mart’ta yaptığı açıklamada, ABD ordusuna Yemen’deki İran destekli Husilere karşı büyük bir operasyon başlatma talimatı verdiğini belirtmişti.

Bu açıklamanın ardından, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen’deki Husi hedeflerine yönelik yoğun hava saldırıları gerçekleştirmeye başladı. Husi gruplar ise ABD gemileri ve insansız hava araçlarını hedef alırken, aynı zamanda İsrail’e yönelik saldırılarına da devam etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Iran, Husilere Desteğin Bedelini Ödeyecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!