Soylu: 27 Mayıs, Siyasi Kırılmanın Ana Noktası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, 27 Mayıs 1960 darbesinin Türkiye’deki siyasi çatlakların başlıca kaynağı olduğunu ifade etti. Bunun yanı sıra, toplumun Batı müdahalelerine karşı sergilediği direncin demokrasiye geçiş sürecini tetiklediğini belirtti.

Soylu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 27 Mayıs 1960 darbesinin yalnızca yönetici elitlerin değiştirilmesiyle sınırlı olmadığını, asıl amacının devletin ve toplumun kurallarını yeniden şekillendirmek olduğunu dile getirdi.

Darbelerin toplumların özünde derin etkiler bıraktığını vurgulayan Soylu, “Kuralları kimin değiştirmek istediği oldukça açıktır ve bu uzun bir tartışma konusudur.” şeklinde konuştu.

Süleyman Soylu, 27 Mayıs’ın ardından meydana gelen 1971, 1980, 28 Şubat, 27 Nisan ve 15 Temmuz müdahalelerini büyük depremler ve onlara eşlik eden artçı sarsıntılar olarak tanımladı.

“TOPLUMUN 27 NİSAN’A GÖSTERDİĞİ İTİRAZ, DÖNÜŞÜMÜN İLK ÖNEMLİ ADIMI”

1980 ve 15 Temmuz’u “Büyük depremler”, 1971, 28 Şubat ve 27 Nisan’ı ise “artçı şoklar” olarak nitelendiren Soylu, “Toplumun 27 Nisan e-Muhtırası’na gösterdiği itiraz, demokrasi dönüşümünün ilk önemli adımını teşkil etmiştir.” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’da toplumun kurduğu bu dirençle bir kez daha Batı müdahalesine karşı durduğunu belirten Soylu, Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık süreci ve 6-8 Ekim olaylarını ise Batı’nın son çırpınışları olarak gördüğünü ekledi.

“TÜRKLER ATI ALIP ÜSKÜDAR’I GEÇMİŞTİR”

Soylu, Türkiye’nin Batı’nın öz ve kural değiştirme girişimlerini başarıyla püskürttüğünü ve “Türkler atı alıp Üsküdar’ı geçmiştir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Ayrıca, Soylu, dünyanın yeni düşüncelerinin Anadolu ve onun kardeşlerinden doğacağına inandığını da vurguladı.

KAYNAK: AA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Soylu: 27 Mayıs, Siyasi Kırılmanın Ana Noktası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!