Arınç: İmamoğlu’na Kumpas Düşüncesi Haksız Değil

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomalarının iptali hakkında konuştu. Arınç, “Kumpas kuruldu düşüncesine sahip olanlar haksız sayılmazlar” ifadesini kullandı.

TV100’de yer alan bir programda, diploma iptalinin yanlış olduğunu savunan Arınç, “Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için diplomasının var olması şart. Bunun üzerinden ‘İmamoğlu’na kumpas kuruldu’ düşüncesini benimseyenler var. Bu düşüncelerine sahip olanlar çok haksız da sayılmazlar,” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Ekrem İmamoğlu’nun diploması iptal edildi ve bunun sebebi resmi olarak açıklandı.

İMAMOĞLU YOLSUZLUKTAN TUTUKLANDI, ARINÇ “SİYASİ DURUŞU OLANLAR TUTUKLANMAMALI” DEDİ

İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen bir yolsuzluk soruşturması çerçevesinde tutuklanmıştı. Tutuklanmayı ‘siyasi bir söylem’ olarak nitelendiren Arınç, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tutuksuz yargılandı, Sayın Erbakan tutuksuz yargılandı, ben de tutuksuz yargılandım. Mahkeme kararı kesinleşince cezaevine alındım. Bu duruma herkesin dikkat etmesi gerek. Özellikle politik bir duruş sergileyen kişilerin tutuklanmaması gerektiğini düşünüyorum. Beş kişinin katilini yargılamıyorsun ki,” şeklinde konuştu.

‘BEDDUAYI YAKIŞTIRAMADIM’

Arınç, İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu’nun sarf ettiği beddua üzerine de görüşlerini paylaştı. Bedduayı duyduğunda ‘kulaklarına inanamadığını’ ifade eden Arınç, şu sözleri dile getirdi:

“Sayın İmamoğlu’nun babasının bedduasını duyduğumda kulaklarıma inanamadım. Yaşını başını almış birisi için bu hiç yakışmadı. Sayın Erbakan’ın partisi kapatıldığında o süreçte bizleri uyarmış ve kitleyi tepkiye sevk etmemişti, infial de yaratmamıştı.”

İMAMOĞLU’NUN DİPLOMASI NEDEN İPTAL EDİLMİŞTİ?

İstanbul Üniversitesi, İmamoğlu’nun diplomalarının iptal gerekçesini açıkladı. Üniversitenin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Araştırma raporunda adı geçen kişi dahil, mezun olan 28 kişinin yatay geçiş kararlarının ve bu kararlara dayalı olarak elde ettikleri mezuniyetlerin ve diplomaların ‘yokluk’ ve ‘açık hata’ gerekçeleriyle geri alınması kararlaştırılmıştır. Ayrıca, üniversitemizin tüm fakültelerinde yapılan yatay geçişlerle ilgili inceleme ve araştırmalara devam edilmesi ve gerekli iş ve işlemlerin yapılacağı belirtilmiştir.”

İmamoğlu’nun diploma iptali dünya basınında geniş yer buldu!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Arınç: İmamoğlu’na Kumpas Düşüncesi Haksız Değil

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!