Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Süper Lig kararları sarı-lacivertli taraftarların tepkisine neden oldu.
Süper Lig’in 33. haftasında Sivasspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maç 2-2’lik beraberlikle sonuçlandı. Yeni 4 Eylül Stadyumu’nda gerçekleşen mücadelede Fenerbahçe’nin gollerini 45+2. dakikada Fred ve 80. dakikada İrfan Can Kahveci attı. Sivasspor’un gollerini ise 57. dakikada Fode Koita ve 90+4. dakikada penaltıdan Rey Manaj kaydetti.
Bu sonuçla Fenerbahçe, puanını 86’ya yükselterek Galatasaray’la arasındaki puan farkını 4’e çıkardı. Sivasspor ise 45 puana ulaştı. Sarı-lacivertli ekip, ligde 7 maç aradan sonra puan kaybı yaşamış oldu.
Takımın son maçlardaki performansından ve alınan sonuçlardan memnun olmayan Fenerbahçe taraftarı, İsmail Kartal’ın kararlarına eleştiri yöneltti. Taraftarlar, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Olympiakos’a elenmeleri ve Süper Lig’deki performanslarını sorguladı.
Özellikle son maçlarda yapılan taktiksel hamleler ve oyuncu değişiklikleri tartışma konusu oldu. Kartal’ın, önemli isimlerden Fred ve İrfan Can Kahveci’yi Sivasspor maçında saklayarak oyundan çıkarıp yerlerine Miha Zajc ve Cengiz Ünder’i alması dikkat çekti. Taraftarlar, bu tür kararları anlayışla karşılamadı ve teknik direktörden daha etkili stratejiler beklediklerini dile getirdi.