İmamoğlu Davası: Siyasi Gerilim ve Eczacı Tepkisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere birçok siyasi figür ve bürokratın adı karışan yolsuzluk ve terör bağlantılarına dair soruşturmaların gündemini meşgul ediyor.

Kaçma ihtimali sebebiyle tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla, geçtiğimiz bir hafta boyunca Saraçhane ve çevresinde, Türkiye’nin çeşitli meydanlarında toplanan gruplar, polisin müdahaleleriyle karşılaştı. Bu durum CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından eleştirilerek, adeta “tıpışlanıyor” ifadesiyle değerlendirildi.

ÖZGÜR ÖZEL’İ ELEŞTİRDİK, ECZACILAR DAVA AÇTI

Milli ve manevi değerlere yönelik saldırıları destekleyen Özgür Özel’e yönelik, boykot çağrımızla ilgili yaptığımız eleştiriler bazı eczacıları rahatsız etmiş görünüyor. Özgür Özel’in asıl mesleği olan eczacılığı hatırlatarak gerçekleştirdiğimiz bu eleştiriler, herhangi bir hakaret veya hedef göstermeden uzak olsa da, bir eczacı derneği tarafından mahkemeye taşındı.

Açılan davada taraf olan Eczacı Miraç Laçin Uluğ’un paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı: “Eczacılık, insanlık tarihi boyunca var olmuş ve var olmaya devam edecek kutsal bir meslektir. Hangi siyasi görüşten taraf olursa olsun, eczacılık mesleğinin bu tür siyasi çekişmelere alet edilmesine asla müsaade etmeyiz. Eczacılık, siyaset üstü bir varlık olarak bizim için böyle kalacaktır ve kimse bizi bu kirli siyasetin içine çekemez.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu Davası: Siyasi Gerilim ve Eczacı Tepkisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!