Gençler Sokağa Çıkıyor, İktidar Anlamıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Ersan Şen, katıldığı bir canlı yayın programında önemli değerlendirmelerde bulundu. Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yaptığı sokak ve boykot çağrılarına değinen Şen, gençlerin durumuna dikkat çekti. Şen, ne iktidarın ne de muhalefetin gençleri gerçekten anlamadığını savunarak, “Sokağa çıkan gençliğin derdi CHP veya İmamoğlu değil” ifade etti.

Boykot çağrıları ile ilgili olarak TÜSİAD’ın sessizliğini sorgulayan Şen, “TÜSİAD, Ekrem İmamoğlu ile ilgili herhangi bir çağrı yaptı mı? Bir cümle bile edebildi mi? TÜSİAD’ın ürünlerini boykot mu edeceğiz?” diyerek eleştirilerini sürdürdü.

TGRT Haber’deki Taksim Meydanı programına katılan Prof. Dr. Ersan Şen’in görüşleri şöyleydi;

“SOKAĞA ÇAĞRI YANLIŞ DEĞİL AMA GENÇLERİ KİMSE ANLAMIYOR”

“Sokağa çağırmak yanlıştır demiyorum, bir siyasi partinin bunu yapması mümkündür. Hukuk devleti anlayışı bunun gerekliliğini ortaya koyar. İnsanlar kendilerini nasıl ifade edecek? Gençleri maalesef ben anlamıyorum, CHP de anlamıyor, iktidar asla anlamıyor. Cebinde 500 TL olmayan bir gence 30 bin dolarlık arabalara sahip olma demek ne anlama geliyor?” diye sordu.

Yeni nesil gençlerin taleplerini anlamak gerektiğini vurgulayan Şen, ülke genelinde bir sessiz çığlık olduğunu ifade etti. 80’lerdeki gençlik ile günümüz gençliğinin arasında büyük farklar olduğunu belirten Şen, mevcut baskılar ile bir sonuca varılamayacağını dile getirdi. “Sokağa çıkan gençliğin derdi ne CHP ne de İmamoğlu. Onların asıl sorunları liyakatsızlık, atanamama ve maddi zorluklardır!” şeklinde konuştu.

“SOKAĞA ÇIKAN GENÇLİĞİN DERDİ CHP VEYA İMAMOĞLU DEĞİL”

Polis güçlerine de bir mesaj ileten Şen, “Bu kadar şiddet kullanımı gereksiz. Görüntüler hoş değil. Ben bir polis evladıyım ve polisi severim. Gençlere karşı sert bir kuvvet uygulamayın. Biber gazını doğrudan kişilerin yüzüne sıkmak kanunsuzdur.” dedi.

“BOYKOT MESELESİ YANLIŞ”

Boykot çağrısını yanlış bulduğunu söyleyen Şen, “Burada bir çifte standart ortaya koymamak gerekiyor. Gazze’deki durum farklı, orada bir soykırım var. Ama burada, Türk tüketicisinin ürettiği ürünler üzerinden çağrıda bulunuyorsun.” şeklinde eleştirisini yöneltti.

“TÜSİAD, BİR CÜMLE EDEBİLDİ Mİ?”

TÜSİAD’ın İmamoğlu ile ilgili herhangi bir açıklama yapıp yapmadığını merak eden Şen, “Bir cümle bile edebildi mi? TÜSİAD’ın ürünlerine boykot mu uygulayacağız? Merkez Bankası, sahaya para sürebilmek için 18 milyar lira borç aldı, bu yükün altından nasıl kalkacağız?” diye ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gençler Sokağa Çıkıyor, İktidar Anlamıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!