CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yetmişten fazla kişinin ‘terör’ ve ‘örgütlü suçlar’ iddialarıyla gözaltına alınmasının ardından hızlı bir şekilde harekete geçti.
Ana muhalefet lideri Özgür Özel, bu gelişmeyi takip etmek üzere İstanbul’a giderek İmamoğlu’nun ailesiyle bir araya geldi. Parti, destekçilerine sosyal medya üzerinden de bir çağrı yapılmasını sağladı.
Özel, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve yol arkadaşlarımızın yanındayız; baba ocağında buluşuyoruz. Saat 14.00’te Genel Merkezimizde, il ve ilçe örgütlerimizde olacağız.” açıklamasında bulundu.
Bu süreçte, İstanbul’da valiliğin sabah saatlerinde şehir genelinde toplantı ve gösteri yasağı kararı aldığına da dikkat çekmek gerekir.