Fenerbahçe’nin teknik direktörü Jose Mourinho, Samsunspor ile oynanan maçta alınan beraberliğin ardından, şampiyonluk ihtimallerinin devam ettiğini ifade etti.
Ancak, Süper Lig tarihine göz atıldığında, bu durumun pek iç açıcı olmadığı fark ediliyor.
2000’li yıllarda, 27. hafta itibarıyla 6 puan farkla lider durumda olan ekiplerin çoğu, sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslemiştir.
SON DAKİKA İSTİSNA: 2018-19 SEZONU
Tek bir istisna, 2018-19 sezonunda yaşanmıştı. O sezon Başakşehir, 6 puan önde olduğu Galatasaray’a şampiyonluğu kaptırmıştı.
Bu süreçte Galatasaray, 33. haftada Başakşehir’i yenerek hem puan farkını kapatmış hem de ikili averajı lehine çevirmişti.
Bu sezon Fenerbahçe’nin, Galatasaray ile bir lig maçı oynamayacağı da dikkat çeken bir ayrıntı.
19 TAKIMLIK LİGDE DE DURUM AYNI
Süper Lig’in 19 takımla oynandığı 2022-23 sezonunda da tablo farklı olmadı. O sezon, 27. hafta itibarıyla Galatasaray, Fenerbahçe’ye 6 puan fark atmış ve bu üstünlüğünü sezon sonunda da koruyarak, şampiyon olmayı başarmıştı.
2000’li yıllar boyunca 27. haftadan sonra şampiyonluk yarışında geriden gelerek şampiyon olan takımların sayısı oldukça sınırlı.
GERİDEN GELENLERİN SAYISI KİMSEYİ KANDIRMASIN
2019-20 sezonunda Başakşehir, Trabzonspor’un 2 puanlık avantajını geçerek şampiyon oldu. 2014-15 sezonunda da Galatasaray, Fenerbahçe’yi geride bırakarak kupayı kazandı.
2010-11’de ise Fenerbahçe, Trabzonspor ile eşit puanda iken sezonu lider tamamlamayı başardı.
Mourinho “Şampiyonluk şansımız sürüyor” dediyse de, Süper Lig tarihindeki istatistikler, Fenerbahçe için zor bir sürecin beklediğini gösteriyor.