Claudia Sheinbaum: Trump’ı Şaşırtan Kadın Lider

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelinde, ABD Başkanı Donald Trump’ı etkileyen solcu kadın lider Claudia Sheinbaum gündemdeki yerini aldı. Trump’ın “Harika bir kadın” sözleriyle övgüde bulunduğu yeni Meksika lideri, telefon görüşmesindeki “Sert birisin” ifadesiyle de dikkatleri çekti.

Başkanlık görevine yeniden seçilen Trump, çoğu komşusuna ticaret savaşları açarken Meksika’nın yeni lideri Claudia Sheinbaum’a karşı bir hayranlık geliştirdi. Trump, bu ilginç ilişki neticesinde Meksika ile olan gümrük vergilerini bir ay erteleme kararı aldı.

MEKSİKA’YA YANIT VERDİ

Trump’ın Meksika ile olan ticari politikası değişirken, Sheinbaum ile kurduğu ilişki dikkat çekici bir durum yarattı. Trump daha göreve gelmeden ticaret savaşlarını ilan ederken, Meksika’ya karşı yumuşak bir tutum sergiledi.

TELEFON GÖRÜŞMESİNDE İLTİFAT ÜSTÜNE İLTİFAT

New York Times’ın haberine göre, Trump geçen ay yaptığı telefon görüşmesinde Sheinbaum’a “Sert birisin” diyerek birkaç kez iltifatta bulundu. Bu durum, ikili ilişkilerin olumlu bir yolda ilerlediğini gösteriyor.

“HARİKA BİR KADIN” IFADESİ

Trump, Sheinbaum hakkında “Harika bir kadın, çok iyi bir ilişkimiz var” diyerek, onunla olan ilişkisinin önemine vurgu yaptı.

SOĞUKKANLI BİR LİDER

Nefes’te yer alan bilgilere göre, 1 Ekim’de Meksika’nın ilk kadın lideri olarak göreve gelmesinin ardından, dış politika alanında sınırlı deneyimi olduğu belirtiliyor. Bilim insanı kökenli olan Sheinbaum, daha önce Mexico City’nin belediye başkanlığı görevine üstlenmişti ve siyasette alışılmışın dışında bir approach ile tanınmakta.

KİMSE BEKLEMİYORDU

Meksikalı siyasi analist Carlos Bravo Regidor, Trump dönemindeki ikili ilişkilerin gidişatına dair “Kimse işler bu kadar iyi gidecek diye düşünmüyordu” sözleriyle yorumda bulundu. Uzmanlar, Sheinbaum’un göç ve uyuşturucu meselesindeki serin kanlı yaklaşımının ABD yönetiminde de olumlu karşılandığını ifade ediyor.

Trump’ın telefon görüşmesinde Sheinbaum’un açıklamalarını dikkatle dinlemesi ve Meksika ürünlerini vergilerden muaf tutma vaadi, herkes için sürpriz oldu. Sosyal medya hesabında da Meksika liderine olan saygısından dolayı vergilerin 2 Nisan’a kadar ertelendiğini belirten Trump, ayrıca Sheinbaum’a iş birliği için teşekkür etti.

Sheinbaum, görüşmeyi “harika ve saygılı” olarak nitelendirdi. Ayrıca, Meksika’daki uyuşturucu karteli liderlerinin ABD’ye teslim edilmesi de ABD yönetimini memnun eden bir adım oldu.

“ÜLKEMİZ BİR SÖMÜRGE DEĞİL” DİYOR

Sheinbaum, ABD ile ilişkilerde zoru aşarak “Ülkemiz bir sömürge değil” ifadesiyle Meksikalıların kalbini kazanmış durumda. Hızla artan destek oranı yüzde 75’e ulaşmış durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Claudia Sheinbaum: Trump’ı Şaşırtan Kadın Lider

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!