Trafikte Yeni Dönem: Cezalar Artıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Yerlikaya, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen MOTOBIKE İstanbul 2025 Fuarı’nın açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Törende, özellikle trafikte yeni bir dönemin başlangıcını işaret eden düzenlemeler dikkat çekti.

TRAFİKTE HUZUR ÜZERİNE ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Türkiye genelinde 675 bin personel ile ülkenin huzurunu sağlamak için çalıştıklarını belirten Yerlikaya, trafik huzurunu korumaya yönelik çeşitli faaliyetler yürütüldüğünü aktardı.

Eğitimden denetimlere kadar her alanda aktif olduklarını dile getiren Yerlikaya, Türkiye genelinde 31,3 milyon motorlu taşıt ve 6,3 milyon motosiklet bulunduğunu bildirdi.

Trafikte güvenliği artırmak adına motosiklet sürücülerine seslenen Yerlikaya, “2019 yılındaki 3,3 milyon motosiklet sayısı, 2024’te 6,3 milyona ulaşacak. Toplam motorlu taşıt sayısı 2024’te 31,3 milyon olacak ve bunların yüzde 20’si, yani her beş araçtan biri motosiklet.” şeklinde konuştu.

Yerlikaya, Türkiye’deki motosiklet sayısının 2023’te 2022’ye göre 1 milyon artarak 5,1 milyona, 2024’te ise 1,2 milyon artışla 6,3 milyona ulaşacağını ifade etti.

TRAFİKTE SAKIN BUNU YAPMAYIN!

Kırmızı ışık ihlalleriyle ilgili uygulanacak cezalara da değinen Yerlikaya, şu bilgileri paylaştı:

“Kırmızı ışıkta geçenler için daha önce 2 bin 167 lira ceza uygulanıyordu. ‘Bir yıl içinde üç ihlal yapıldığında, 30, altı ihlal yapıldığında 45, dokuz ihlal yapıldığında 60 gün süresiyle sürücü belgesi geri alınıyor’ deniliyor. Biz, caydırıcılığı artırmak amacıyla düzenlememizde kırmızı ışık ihlalinin cezasını ilk defasında 5 bin, ikinci defada 10 bin, üçüncü defada 15 bin ve 30 gün sürücü belgesi alma, dördüncü defada 20 bin ve 60 gün, beşinci defada 30 bin ve 90 gün, eğer bir yıl içinde altıncı kez düşerse ehliyet iptali şeklinde yeniden belirledik. Bu durumda ceza miktarı 80 bin lira olacak ve ehliyet sahibini göz doktoruna muayene için yönlendireceğiz. 2025 yılına girmişken hala kırmızı ışık ihlali ile ilgili bir ölçüm yapıyorsak, bu öz güveni sınamanın bir yolu olmasını istiyoruz. Bir yılda altı kez ihlal edenin ehliyetini geri alıyoruz, yeniden ehliyet almak için sıfırdan başvurması gerekecek.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trafikte Yeni Dönem: Cezalar Artıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!