Kolombiya’da Askerlere Bombalı Saldırı: 5 Şehit

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kolombiya’nın güneybatısındaki Cauca bölgesinde, bir köprünün onarıma alınması sırasında askerlere yönelik bir bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Gerçekleşen saldırıda 5 asker hayatını kaybederken, 6 asker de yaralandı.

SALDIRIDAN ÖNCE KÖPRÜYLE İLGİLİ PAYLAŞIM YAPILDI

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, saldırının hemen öncesinde X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) tarafından tahrip edilen köprünün yeniden inşa edileceğini ve bu projenin bölgedeki köylülerin ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

“DERİN ÜZÜNTÜ DUYULUYOR”

Kolombiya Savunma Bakanı Pedro Sanchez, saldırıyı kınayarak, yaşamını yitiren askerlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Cauca Valisi Octavio Guzman ise X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Balboa-El Estrecho yoluna yönelik saldırıdan derin bir üzüntü duyduğunu belirtti. Guzman, şiddetin can almaya ve Cauca’nın geleceğini tehdit etmeye devam ettiğini vurguladı.

Yetkililer, saldırının FARC’ın çatı örgütü Estado Mayor Central’e (EMC) bağlı Carlos Patino grubu tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

3 BİN 500’DEN FAZLA ÜYEYE SAHİP

‘Ivan Mordisco’ takma adıyla bilinen Nestor Gregorio Vera’nın liderlik yaptığı EMC, FARC ile devlet arasında imzalanan barış anlaşmasına katılmamış bir grup olarak dikkat çekiyor ve kendisi FARC’ın sözde ‘Genelkurmay Başkanlığı’ olarak biliniyor.

Ülke basınına yansıyan haberlere göre, EMC’nin 3 bin 500’den fazla üyesi bulunuyor, bunların 2 bin 180’i ise silahlı mensup. Grup, Venezuela ve Ekvador’un yanı sıra Kolombiya’nın batı, orta ve doğu bölgelerinde uyuşturucu kaçakçılığı ve haraç gibi faaliyetlerle finansman sağlıyor.

SALDIRGANLAR HAKKINDA BİLGİ VERENE PARA ÖDÜLÜ

Kolombiya hükümeti, saldırının sorumlularının tespit edilmesine yönelik bilgi verenlere 300 milyon Kolombiya pesosu kadar ödül vereceğini duyurdu.

Saldırı, ülkede geniş çapta bir kınama ile karşılandı ve bölgede barış ile güvenliğin sağlanması yönündeki çabaların sürdürülmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kolombiya’da Askerlere Bombalı Saldırı: 5 Şehit

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!